Arhiva » Vesti » Kurir 14.02.2018

Viši sud utvrdio formalnu ispravnost optužnice protiv Marjanovića: Biće mu uručena u Okružnom zatvoru

Kurir sreda, 14. februar 2018.

Viši sud u Beogradu danas je utvrdio formalnu ispravnost optužnice protiv Zorana Marjanovića, kojom se tereti za svirepo ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine na nasipu u Borči, i prosledio je odbrani na odgovor.

Marjanoviću se optužnicom na teret stavlja krivično delo "teško ubistvo na svirep i podmukao način", za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Portparol suda Bojana Stanković precizirala je za Tanjug da je krivično veće suda utvrdilo da je optužnica propisno sastavljena i dostavio je braniocima i okrivljenima na odgovor.

Optužnica će Marjanoviću biti uručena u Okružnom zatvoru u Beogradu gde se nalazi u pritvoru, kao i njegovim braniocima.Rok za podnošenje odgovora je osam dana od dana prijema optužnice. Po prijemu odogovora, odnosno isteku roka za odgovor, krivično vanraspravno veće odlučivaće da li su ispunjeni uslovi za potvrđivanje optužnice.

Marjanović je u pritvoru od 16. septembra 2017. godine, koji mu je 12. februara ponovo produžen do 30 dana zbog uzmnemiranja javnosti, a nakon isteka tog perioda, razlozi za produženje pritvora će ponovo biti preispitani.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Marjanoviću se na teret stavlja krivično delo teško ubistvo, za koje je zakonom je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

Detalji optužnice nisu za sada poznati, ali prema jednom od ranijih saopštenja suda povodom produženja pritvora, Marjanović se tereti da je na "svirep način lišio života svoju suprugu, i prilikom izvršenja pokazao naročitu upornost i bezobzirnost".

"Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni neutvrđenim predmetom zadao više udaraca u glavu Jeleni Marjanović, nanevši joj višetruke prelome lobanje, nakon čega ju je potopio u kanal, usled čega je ona preminula", navodi se u rešenju Apelacionog suda suda kojim mu je u decembru produžen pritvor za još tri meseca.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već gotovo dve godine. Njen suprug je uhapšen 15. septembra 2017. godine, nakon gotovo godinu i po dana od ubistva. On je i pre toga bio privođen ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Marjanović je negirao da je ubio suprugu i ponovio sve što je i ranije govorio na saslušanjima u policiji.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom telelvizijskom realiti programu i generalno je svojim istupima skretao pažnju "žute štampe".

(Kurir.rs/Tanjug)

Foto: Damir Dervišagić

Kurir Autor: Kurir


Objavljeno na sajtu kurir.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Tanjug Borča

©2019 Netmark d.o.o.