Arhiva » Vesti » Mozzart sport 14.02.2018

Partizan - tim za plzenj: Đukićevih 4-4-2 sa dva debitanta

Marko Jevtović zadnji vezni sa Pantićem, Ožegović ne počinje

Mozzart sport sreda, 14. februar 2018.

Vreme je za novi Partizan. Možda ne ovako zamišljen, ali svakako tokom zime doteran. Osvežen, pa će se u prvih 11 za susret sa Plzenjom u šesnaestini finala Lige Evrope naći dvojica debitanata. U pitanju su levi bek Slobodan Urošević i „lutajući špic“ Đorđe Ivanović, koji su se tokom priprema nametnuli Miroslavu Đukiću kao primarna rešenja.

Da se nije povredio u finišu priprema na Kipru izvesno je da bi i treći zimski novajlija, licenciran za UEFA takmičenje, Saša Zdjelar, bio u prvih 11. Ovako, bol u primicaču izacio je pridošlicu iz Olimpijakosa iz konkurencije za tim i ostavio stručnom štabu jedino logično rešenje - Marka Jevtovića. Visoki vezista iza sebe ima deset utakmica u grupnoj fazi Lige Evrope, iskusan je, zna kako da kupi takovane „druge lopte“, može da pomogne u markaciji i od njega se očekuje da uspori napade češkog tima. Jevtović će dejstvovati u paru sa Danilom Pantićem, ove zime prekomandovanim na poziciji zadnjeg veznog, po opštim ocenama jednog od najboljih pojedinaca Parnog valjka u pripremnom periodu. U slučaju da pomenuti tandem odradi zadatke prema zamislima Partizan će biti bliži trijumfu.

Najmanje dilema Đukić je imao u odbrani. Vladimir Stojković je neprikosnoven među stativama, Miroslav Vulićević odavno nema konkurenciju uz desnu aut liniju, povreda Bojana Ostojića u ranoj fazi pripremnog perioda automatski je promovisala Nemanju R. Miletića i Milana Mitrovića u štoperski par, dok je Slobodan Urošević dobio prednost u odnosu na Nemanju Antonova, uz podsećanje da za ovaj susret zbog žutih kartona ne konkuriše Nemanja G. Miletić.

Ofanzivni deo Partizanovog tima je raznovrstan. U grupnoj fazi su čak četvorica igrača davala golove, ali strelac onog koji je označio prolaz, protiv Jang Bojsa - Ognjen Ožegović - nije još dovoljno spreman da bi počeo meč i procenjeno je da ne bi trebalo s njim rizikovati. To znači da će partner sigurnom Leandreu Tavambi u špicu biti Đorđe Ivanović. Doskorašnji kapiten Spartaka neće imati ulogu tipičnog napadača, zadatak će mu biti da se izvlači na stranu, traži prostor između linije Plzenjovog tima i sa pozicije drugog napadača pokuša da spremi šansu najboljem timskom strelcu. Kao što je to radio u Subotici.

S obzirom da se Ivanović, kako to trener Đukić voli da kaže „još muči“ i privikava na novu sredinu, provejavala je minulih dana mogućnost da Sejduba Suma bude starter i dejstvuje iza Tavambe, kao ofanzivni vezni, međutim... Nijednom tokom priprema trener Partizana nije probao takvu mogućnost, pitanje je da li će se baš sad, u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, odlučiti da pruži priliku reprezentativcu Gvineje na njegovoj omiljenoj poziciji.

Razume se, po krilima su sigurni Zoran Tošić i Marko Janković. Prvi je pravi lider na terenu, sposoban da prelomi meč iz prekida, drugi želi da preuzme odgovornost i u Đukićevoj projekciji možda su i najvažniji za krajnji uspeh.

Gol(ove) Plzenju.

Ovako bi to trebalo da izgleda...

(FOTO: Star sprot)


Objavljeno na sajtu mozzartsport.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Partizan Kipar

©2019 Netmark d.o.o.