Arhiva » Vesti » RT Kragujevac 14.02.2018

Zakazana 14. sednica Skupštine grada

RT Kragujevac sreda, 14. februar 2018.

Redovna sednica Skupštine grada, 14. po redu, biće održana 23. februara, dogovoreno je na današnjem sastanku predsednika lokalnog parlamenta Miroslava Petrašinovića sa predstavnicima odborničkih grupa.

Na dnevnom redu naći će se i predlog odluke o proglašenju 2018. godine – godinom obeležavanja jubileja 200 godina prve prestonice moderne Srbije.

U obrazloženju ove odluke stoji da se ovim jubilejom obeležava i začetak razvoja grada, ranog parlamentarizma, zakonodavstva, administracije, obrazovanja, kulture i novinarstva kao i cele Šumadije.

Na dnevnom redu 14. redovne sednice Skupštine grada naći će se predlog odluke o eksternoj reviziji Završnog računa budžeta grada Kragujevca za 2017. godinu.

Odbornici će razmatrati i predlog odluke o izradi plana detaljne regulacije za izgradnju dalekovoda Knić, Stragari i Bare, na teritoriji grada Kragujevca.

Na redovnoj sednici Skupštine grada biće reči i o predlozima odluka o vršenju osnivačkih prava nad Sportskim privrednim društvima Rukometni klub „Radnički 1964“ i Kragujevački vaterpolo klub „Radnički“.

Odbornici će razmatrati i predlog odluke o ostvarivanju prava na povlašćenu vožnju javnom gradskom i prigradskom prevozu putnika, i predlog odluke o konverziji potraživanja grada Kragujevca u trajni ulog u kapitalu Holding kompanije Pamučni kombinat Jumko Vranje.

Na sednici će se naći i predlozi rešenja o davanju saglasnosti na finansijske planove Ustanova kulture, čiji je osnivač grad Kragujevac.

Izveštava novinarka RTK Zorica Savić Ranković.


Objavljeno na sajtu rtk.co.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Zakazana 14. redovna sednica Skupštine grada Kragujevca

iKragujevac sreda, 14. februar 2018.

©2019 Netmark d.o.o.