Arhiva » Vesti » Večernje novosti 14.02.2018

Projekti u pet vojvođanskih opština

Uprava za kapitalna ulaganja sprovela konkurs za Srem. Poslovi u Rumi, Šidu, Irigu, Pazovi i Pećincima

Večernje novosti sreda, 14. februar 2018.  |  S. KOSTIĆ

PET sremskih opština - Stara Pazova, Pećinci, Ruma, Irig i Šid, dobilo je oko 370 miliona dinara za projekte koji su prošli na konkursima Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, čija će realizacija biti završena ove godine. Odobreni projekti se odnose na oblasti razvoja sporta, saobraćajne infrastrukture, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, što će, kako ocenjuju čelnici ovih opština, doprineti poboljšanju kvaliteta života građana.

Pročitajte još: S. Mitrovica: Investitori dobijaju trg

Opština Ruma je na konkursu dobila oko 130 miliona dinara za rekonstrukciju Glavne ulice - od Ulice 27. oktobar do Zmaj Jovine.Ukupna projektovana vrednost rekonstrukcije je 166 miliona dinara, a pored pokrajinskih sredstava, deo novca obezbediće Opština Ruma.

Pećinačkoj opštini odobreno je oko 32 miliona dinara za rekonstrukciju Golubinačke ulice u Šimanovcima. Dobijeno je i 55 miliona dinara za izgradnju pristupnog puta radnoj zoni u Sibaču. Sredstva od 41 milion dinara odobrena su opštini Šid za infrastrukturno opremanje dela radne zone Adaševci, koja je udaljena svega pet kilometara od granice sa EU.

Pročitajte još: NS: "Promenada" brža od rokova

- Industrijska zona prostire se na površini od 90 hektara, u njoj su dosad urađeni kanali, pristupne saobraćajnice... Očekujemo da će prva faza radova biti završena u maju, kada možemo da očekujemo i prva interesovanja investitora - predočava Predrag Vuković, predsednik opštine Šid.

U ovoj radnoj zoni dosad je uloženo oko 50 miliona dinara, a dodatnim sredstvima stvoriće se uslovi za završetak planirane faze radova.

PUT OD BANjE VRDNIK DO JASKA

NA konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, opština Irig dobila je 20 miliona dinara za sanaciju - pojačano održavanje lokalnog puta od banje Vrdnik do Jaska. Opštini Stara Pazova odobreno je 90 miliona dinara za izgradnju sportske hale u Starim Banovcima.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Vojvodina Srem

©2019 Netmark d.o.o.