Arhiva » Vesti » Večernje novosti 15.02.2018

Delimično pomračenje Sunca u vodoliji: Zaljubljeni na "sedmom nebu"

Najviše utiče na rođene u poslednjoj dekadi Vodolije, Lava, Bika i Škorpije

Večernje novosti četvrtak, 15. februar 2018.  |  Astrolog: Marina Jungić Miloše

POMRAČENjE Sunca uvek privlači pažnju ljubitelja ovakvih nebeskih fenomena, koji se mesecima unapred pripremaju da ih gledaju kroz teleskope ili specijalne zaštitne naočare. Ima i onih koji se plaše, mada za to nema razloga, jer su pomračenja oba svetla, kako se u astrologiji nazivaju Sunce i Mesec, prirodne pojave koje se dešavaju dva do tri puta godišnje.

Iako se prvo od ovogodišnja tri delimična pomračenja Sunca neće videti iznad teritorije naše zemlje, ono će se reflektovati na sve zodijačke znake. Ipak, ovo pomračenje Sunca na poslednjim stepenima Vodolije, 15. februara, uticaće najviše na rođene u poslednjoj dekadi Vodolije, Lava, Bika i Škorpije. Takođe, njegov uticaj osetiće i Ovnovi koji su inače pod velikim uticajem Sunca, bez obzira na aspekte koje planete u njihovom horoskopu obrazuju sa tačkom pomračenja.

Ako imate neku planetu blizu tačke pomračenja u natalnom horoskopu ili u nekom drugom aspektu s njom, pazite se da vas subjektivnost i pristrasnost ne odvedu ka pogrešnim procenama i odlukama. Zato, dobro preispitajte sve mogućnosti, pre nego što donesete neku odluku u periodu pomračenja, ali i 15 dana posle ove prirodne pojave, što znači do kraja februara.

U vreme pomračenja, Venera, planeta ljubavi i novca, obrazuje konjunukciju sa Neptunom (ljubavni zanos, umetnička inspiracija) u Ribama, kvadrat sa Marsom (simbolom akcije, seksualnosti) u Strelcu i sekstil sa Saturnom (ambicija, prošlost) u Jarcu. Oni koji su zaljubljeni biće na "sedmom nebu", neke stare ljubavi i simpatije ponovo će biti aktuelne, a mnoge će iznenada pogoditi Amorova strela tako da neće znati šta ih je snašlo. Ovaj aspekt podstiče umetničku maštu i inspiraciju, naročito kod pisaca, a takođe nagoveštava da će se mnogi naći na pragu genijalnih naučnih otkrića i pronalazaka.

Pomračeno Sunce je u znaku u kojem je njegov uticaj oslabljen i nalazi se vrlo blizu Merkura (planete logike, posla, komunikacija) koji obrazuje napet aspekt sa Jupiterom (prosperitet) u Škorpiji i sa mladim Mesecom u Vodoliji u fazi pomračenja Sunca. Zato bi trebalo da obratite posebnu pažnju na finansije, naročito ako vaše zanimanje ima veze sa rukovanjem novcem, ali i da izbegavate podizanje kredita, nepotrebne troškove i rizične finansijske transakcije.

Pošto Merkur, planeta biznisa i komunikacija, brzim hodom prelazi preko znaka Vodolije, mnogi vazdušni znaci razmišljaće o seldibi u neki drugi grad ili zemlju ili saradnji sa strancima. Ovo se takođe odnosi i na rođene u poslednjoj dekadi prvog zodijačkog znaka, od 10. do 20. aprila, kojima će prijatelji pružiti podršku i pomoć da donesu odluku u vezi sa inostranstvom.

Od 14. do 17. februara, koncentracije planeta u Vodoliji, od kojih je Merkur u napetom aspektu sa Jupiterom i harmoničnim aspektima sa Uranom, Venerom i Saturnom, predstavlja upozorenje da do kraja meseca ne bi trebalo da ulazite u nove poslove. Takođe, ne preporučuje se sklapanje dogovora, potpisivanje ugovora, kupoprodaja nekretnina, zakazivanje venčanja i veridbi.

Ako ste žena, u vreme pomračenja, možete da osetite odbojnost prema mačo tipovima muškaraca ili onima sa kojima nikada ne znate na čemu ste i na koje ne možete da računate. Ukoliko je vaš emotivni partner Vaga ili Vodolija, moguća je kriza u vezi. Takoše, vaš partner može da bude nasilan ili agresivan ako se njegov Mars, Saturn, Uran ili Pluton nalaze u lošem aspektu sa pomračenim Suncem.

KONTAKTI SA STRANCIMA

DOK Mesec predstavlja dušu, emocije i žene, Sunce simbolizuje ambiciju, energiju i inicijativu, osobe na vlasti i položaju. Više utiče na muškarce, predstavlja njihov ego, volju, vitalnost, ambiciju i društveni status. Zato će se u drugoj polovini februara mnogi naći pred značajnim odlukama u vezi sa inostranstvom, jer je Sunce pomračeno Mesecom u Vodoliji, znaku koji simbolizuje kontakte sa strancima i neočekivane okolnosti, odnosno šanse. Pod najvećim uticajem pomračenja biće oni čije se Sunce, Merkur, Mars, Jupiter, Saturn, podznak, osa astrološkog polja karijere ili doma i porodice, nalazi blizu 27. stepena Vodolije, Lava, Bika ili Škorpije.

Mogu da budu nervozniji nego inače, zbog tenzije na poslu, a takođe mogući su problemi sa ligamentima, tetivama, tiroidnom žlezdom, venama, cirkulacijom, krvnim pritiskom, vidom. Povećana je i sklonost povredama (posebno glave) u saobraćaju.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.