Arhiva vesti » ponedeljak 26. februar 2018

Srbija ne pristaje na izmene sporazuma o Zajednici srpskih opština

RTV 26.02.2018
RTV: Srbija ne pristaje na izmene sporazuma o Zajednici srpskih opština
BEOGRAD - Uoči današnjeg nastavka dijaloga na tehničkom nivou u Briselu između Beograda i Prištine, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da Srbija neće dozvoliti bilo kakve izmene već dogovorenog sporazuma o Zajednici srpskih opština. "Ne pristajemo na tako nešto. Ako Evropska... »

Junker: Nisam došao u Srbiju da vam držim lekcije, 2025. godine nije obećanje već ohrabrenje

Blic 26.02.2018
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker poručio je večeras da EU ne može da prihvati u svoje članstvo zemlje koje nisu međusobno rešile teritorijalne sporove i naglasio da je na Beogradu i Prištini da odrede kakvog karaktera će biti traženi pravno obavezujući sporazum. Junker je,... »

EBRD upozorava na nedovoljnu konkurentnost Zapadnog Balkana

SEEbiz 26.02.2018
LONDON - Zapadnobalkanska šestorka ima snažan ekonomski potencijal za rast i konvergenciju sa EU, ali mora da unapredi svoje ekonomske performanse, ocenila je Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) u danas objavljenom izveštaju o dijagnozi stanja ekonomija Zapadnog Balkana. EBRD je danas u... »

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" predstavila plan "30 minuta od posla do kuće"

RTS 26.02.2018
RTS: Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" predstavila plan "30 minuta od posla do kuće"
U okviru izborne kampanje Inicijativa Ne da(vi)mo Beograd je predstavila plan "30 minuta od posla do kuće" čiji je cilj, kako se navodi u saopštenju, da poveća korišćenje javnog prevoza i smanji gužve u saobraćaju. Aktivista i kandidat za odbornika inicijative "Ne davimo Beograd" Radomir... »

Brnabić: Regionu potreban novi model ekonomskog rasta

RTS 26.02.2018
RTS: Brnabić: Regionu potreban novi model ekonomskog rasta
Prmijerka Ana Brnabić poručila je na Investicionom samitu Zapadnog Balkana u oganizaciji EBRD u Londonu da je regionu potreban novi model ekonomskog rasta, zasnovan na većoj produktivnosti i investicajama, povećanju izvoza i jačanju privatnog sektora. Otvarajući samit, predsednik EBRD Suma... »

Nebojša Čović: Dokle priče iz ‘Strahinjića Bana’, ajde da vidimo otkud Krilenko u Partizanu, razmišljam da odem!

Hot sport 26.02.2018
Prvi čovek Crvene zvezde Nebojša Čović održao je vanrednu konferenciju za novinare povodom pisanja da je došlo do sukoba u klubu, to jest između igrača Branka Lazića i Pere Antića sa trenerom Dušanom Alimpijevićem. Pratite tok konferencije na kojoj je naš novinar Strahinja Nikolić: –... »

Eho blamaže u Zadru - Bilan ispao iz tima! Skelina pravilnik Fibe zadržao na klupi Hrvatske

Mozzart sport 26.02.2018
Novi problemi u taboru Kockastih pred meč sa Holandijom. Dvanaest nacionalnih selekcija (Australija, Brazil, Kanada, Dominakanska Republika, Francuska, Nemačka, Grčka, Iran, Kazahstan, Filipini, Venecuela i Srbija) obezbedilo je plasman u narednu rundu kvalifikacija za Mundobasket naredne godine,... »

Juncker u Beogradu: 2025. nije obećanje, to je ohrabrenje

SEEbiz 26.02.2018
BEOGRAD - Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker rekao je na konferenciji za medije sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem da nije došao u Beograd kako bi držao lekcije Srbiji. "Srbiji nisu potrebne lekcije i Srbija zna kuda treba da ide i koji je put u budućnost. EU nije... »

Eksplozija u Lesteru: Četvoro stradalo, nije terorizam

B92 26.02.2018
B92: Eksplozija u Lesteru: Četvoro stradalo, nije terorizam
Lester, London -- Britanska policija saopštila da za sada nema naznaka da je eksplozija u Lesteru, u kojoj su sinoć izgoreli mini market i jedan dom, povezana sa terorizmom. Britanski mediji preneli su da su četiri osobe stradale, a da su još četiri prebačene u bolnicu u kritičnom stanju... »

FK Čukarički: Zemun je u pravu, večiti da "spuste loptu"

Dnevnik 26.02.2018
BEOGRAD: Fudbalski klub Čukarički saopštio je danas da se u potpunosti slaže sa saopštenjem Zemuna u kojem se traži da se prekine sa pristiscima, obmanama i saopštenjima u režiji dva najveća srpska tima - Crvene zvezde i Partizana. Kako navode sa Banovog brda, ujedno dodaju da je vreme da... »

©2019 Netmark d.o.o.