Balkan arhiva vesti 27.02.2018

Vlada: Četiri imena prijedlog Nimitza, a ne Makedonije

Al Jazeera 27.02.2018
Posrednik Ujedinjenih naroda predložio je četiri opcije za novo ime Makedonije, a ne Vlada, saopćilo je zvanično Skoplje. Vlada Makedonije saopćila je u utorak navečer da je posrednik Ujedinjenih naroda Matthew Nimitz predložio četiri opcije za… »

Junker: Čestitam Crnoj Gori na politici prema susedima

Kurir 27.02.2018
Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker čestitao je danas zvaničnoj Podgorici na odnosu prema susedima i poručio da Crna Gora može da služi kao primer ostalim zemljama Zapadnog Balkana. Junker je, u okviru svoje balkanske turneje, na kojoj… »

Nakon odustajanja od nobelovca: Mesić ne želi da bude počasni građanin Sarajeva

Kurir 27.02.2018
Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić odbio je da bude počasni građanin Sarajeva, pošto je tu titulu prvo trebalo da dobije turski pisac Orhan Pamuk kojeg Turska smatra disidentom. Mesić je gradskim vlastima Sarajeva uputio pismo da ne želi da… »

Drama na Moravi: Kamion srušio ogradu mosta, vozač zaglavljen u kabini (video)

Srbija danas 27.02.2018
Saobraćaj u zastoju. Na auto-putu Beograd - Niš kod Jagodine saobraćaj je u prekidu. Kod sela Mijatovac kamion je srušio ogradu mosta, vozač je zaglavljen u kabini, javlja RTS. Naime, do nesreće je došlo oko sedam sati jutros, ali za sada nije… »

Minus štipa: Narandžasto upozorenje zbog niske temperature za celu BiH

Blic 27.02.2018
Federalni hidrometeorološki zavod objavio je za naredna dva dana narandžasto upozorenje zbog niske jutarnje temperature. Upozorenje je izdato za područje cele BiH, a niska temperatura biće u jutarnjim časovima i veći deo prepodneva. Najniža… »

Osječki gradonačelnik imenovan za poverenika za nestale

Večernje novosti 27.02.2018
Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović imenovala je osječkog gradonačelnika Ivicu Vrkića za poverenika za nestale u hrvatskom ratu za nezavisnost, nakon što je u utorak primila delegaciju veterana. Predsednica Kolinda Grabar-Kitarović imenovala je… »

Hladni talas u Evropi odneo najmanje 24 života

RTV 27.02.2018
ZAGREB, SARAJEVO, PODGORICA, SKOPLJE - Od Baltika do Mediterana, Evropa je i danas na udaru ledenog talasa iz Sibira, koji je odneo najmanje 24 života za četiri dana, i to u Poljskoj, Francuskoj, Češkoj Republici, Rumuniji, Italiji i Estoniji. Talas… »

CG: Eksplozija u lokalu policajca, 11 bombi u kontejneru

B92 27.02.2018
Podgorica -- Eksplozivna naprava aktivirana jutros ispred lokala "Čokolada" u Ulici Stanka Dragojevića u Podgorici. Mediji: Vlasnik lokala šef interpola u Crnoj Gori. Kako prenose "Vijesti", eksplozivna naprava aktivirana je jutros oko četiri sata, a… »

Plakati sa likom Mladića na opštini Istočno Sarajevo

RTS 27.02.2018
Na zgradi opštine u Istočnom Sarajevu osvanuli su plakati sa fotografijama haškog optuženika Ratka Mladića. Načelnik te srpske opštine u BiH Ljubiša Ćosić kaže da su one tu u znak podrške uoči izricanja presude bivšem general VRS. Kako su… »

BiH: Ko je koga hteo da ubije pa se uplašila Kolinda?

B92 27.02.2018
Sarajevo -- Prema pisanju sarajevskog Dnevnog avaza, sigurnost lidera Saveza za bolju budućnost Fahrudina Radončića je ozbiljno ugrožena. Prema pisanju tog portala, "razotkrivanje zavere" počelo je u januaru, nakon podizanja bezbednosnih mera zbog… »