Izvor: Večernje novosti/Politika arhiva vesti 27.02.2018

Predsednik u Berlinu Počasni stroj i srdačan doček Merkelove za Vučića, održan sastanak sa kancelarkom (foto)

Večernje novosti 27.02.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić susreo se u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel. BERLIN - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas oko podne u Berlinu sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, koja ga je srdačno dočekala… »

(Ne)priznavanje Kosova Dačić Pacoliju: Da, nudimo atomske bombe za povlačenje priznanja

Večernje novosti 27.02.2018
Priština treba da se navikne da u svetu postoje one koji misle da je odluka o priznavanju Kosova bila pogrešna, rekao je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, komentarišući izjavu Bedžeta Pacolija. Priština treba da se navikne da u svetu… »

Dačić sa ministrima spoljnih poslova Italije i Albanije

Večernje novosti 27.02.2018
Ivica Dačić izjavio danas posle zajedničkog sastanka sa ministrima Italije i Albanije da će biti organizovani trilateralni sastanci između privrednih komora i nevladinih organizacija tri zemlje. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio… »

Kocijančič: Dijalog protekao u konstruktivnom duhu, nužni novi koraci

Večernje novosti 27.02.2018
Tehnički dijalog Beograd-Priština o Zajednici srpskih opština i drugim temama u Briselu je protekao u "konstruktivnom duhu" izjavila je danas portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič. Tehnički dijalog Beograd-Priština o Zajednici srpskih… »

Češki poslanik otkrio: Pogrešili smo kada smo priznali Kosovo

Večernje novosti 27.02.2018
Vlast Češke pogrešila je kada je 2008. godine priznala jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova, izjavio je danas poslanik u češkom parlamentu Jaroslav Foldin, koji predvodi češku delegaciju u poseti Beogradu. Vlast Češke pogrešila je kada je… »

Sefaj: Bivši lideri OVK nisu više na poternicama Interpola

Večernje novosti 27.02.2018
Kosovski ministar unutrašnjih poslova Flamur Sefaj tvrdi da je dobio potvrdu Interpola da je ova organizacija ukinula poternice za bivšim članovima OVK, koje Srbija tereti za ratne zločine. Kosovski ministar unutrašnjih poslova Flamur Sefaj tvrdi da… »

Izbori u Beogradu Listu koja nosi Vučićevo ime podržalo 1.158 poznatih ličnosti

Večernje novosti 27.02.2018
Među potpisnicama Vlado Strugar, Miodrag Ostojić, Dragan Hadži Đokić, Svetomir Arsić Basara, Denis Šefik, Danilo Ikodinović, Davor Štefanek, Jovan Kolundžija, Konstantin Kostjukov, Ceca Ražnjatović, Aca Lukas... BEOGRAD - Listu kandidata na… »

Kraj istrage o praljkovom samoubistvu: Ne zna se kako je otrov dospeo u sudnicu

Večernje novosti 26.02.2018
Hrvatski “Jutarnji list” navodi da to znači da niko neće odgovarati za unošenje hemikalije kojom se Praljak ubio, ali i da nema odgovora na pitanje kako je otrov uopšte dospeo u sudnicu. Istraga Haškog suda o samoubistvu Slobodana Praljka je… »

Izbori 2018. Nazivi lista na rezedo listiću

Večernje novosti 27.02.2018
Sprema se materijal za beogradske izbore: Štampa se 1.611.514 "papira" A3 formata kako bi na njega mogli da stanu nazivi svih lista. I glasački i kontrolni listić zaštićeni vodenim žigom. NA beogradskim izborima u nedelju pravo glasa ima tačno… »

Junker pozdravio nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Večernje novosti 27.02.2018
Predsednik EK Žan Klod Junker danas je, na sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, pozdravio nastavak dijaloga Beograda i Prištine. BEOGRAD - Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker danas je, na sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić… »