Arhiva » Vesti » Blic 28.02.2018

Glumac koji je zablistao u novoj epizodi "Nemanjića" bez dlake na jeziku poručio "muka mi je od javnosti i svega"

Glumac Igor Pervić igra vizantijskog cara Isaka Drugog Anđela, a njegovo pojavljivanje u seriji "Nemanjići" je izazvalo dosta pozitivnih komentara. On za “Blic” ističe koliko je bilo lepo raditi na ovom projektu.

Blic sreda, 28. februar 2018.  |  A. Č.

Iako ga život nije mazio, Igor Pervić vratio se u punoj snazi na male ekrane, a prvi njegovi kadrovi prikazani su u nedelju uveče kada je publika i te kako zapazila njegov lik. Dobio je samo pozitivne komentare, a evo šta on kaže o snimanju serije “Nemanjići - rađanje kraljevine”.

- Ovo nije prvi projekat na kojem smo Marko Marinković i ja radili. Nas dvojica se dosta razumemo, on poznaje taj moj glumački senzibilitet i uvek se bez preterane pripreme čujemo i dogovaramo. Zadovoljan sam kako je to ispalo i kolege su mi dosta pomogle. Biće još mojih pojavljivanja, ali sam zadovoljan i drago mi je da sam deo sjajne ekipe, na čelu sa Gordanom Mihićem. Mislim da će ta serija prirasti za srce gledaocima i da će biti voljena - kaže nam Igor.

O tome sa kojim glumcem je najviše uživao u saradnji, kaže:

- Sa Mladenom Nelevićem, Mikijem Krstovićem i sa mladim snagama, bili smo kao jedan tim. Znali smo koja je odgovornost na nama i koliko je ta serija važna, kao i koliko mi kao narod cenimo dinastiju Nemanjića. Svi smo znali da radimo vrlo važnu stvar.

Igor priznaje da je pročitao komentare na internetu vezane za svoju ulogu, a posebno onaj da je “svetla tačka ovog ostvarenja”.

-Ispratio sam, pročitao sam nekolicinu. Vidim da se ljudima dopalo. Video sam i taj komentar, niko ne može sam da bude svetla tačka, već je to timski rad, ja sam samo deo te ekipe i drago mi je da je publika prepoznala naš rad. Može samo da mi bude veoma drago. To je kompliment. Iako je prisutan na glumačkoj sceni, Igor se potpuno povukao iz javnosti. Ne krije da mu mirniji tempo života prija.

- Ja sam se povukao. Bavim se svojim poslom i prija mi. Više mi je muka javnosti i svega, volim da radim u miru i tišini. Ipak imam i neke godine, tako da mi prija rad u tišini. Apsolutno svojevoljno sam se povukao iz javnosti - kaže nam Igor.

Uporedo sa ulogama, komentariše se i višeslojni tekst koji glumci moraju da izgovore. Titule lako pamti, a evo kako uspeva da sve perfektno izgovori:

- Kada se studiozno i sa razumevanjem pristupi tekstu, nije problem. I naravno, potrebno je vreme. Inače, vizantijski car kojeg igra Igor Pervić u poslednjoj epizodi napada srpsku vojsku. Kada je trebalo da povede novi napad, Stefan Nemanja (Mladen Nelević) govori sinovima i vojnicima da se bore isto kao i njihov protivnik. Kasnije Isak Drugi Anđeo sklapa mir sa Stefanom Nemanjom i daje dozvolu da se vizantijska princeza uda za Stefana Nemanjića.


Objavljeno na sajtu blic.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari


©2019 Netmark d.o.o.