Društvo arhiva vesti 04.03.2018

Vanredna situacija u Zaječaru, Žitorađi, Doljevcu i Prokuplju

Dnevnik 04.03.2018
BEOGRAD: Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije MUP Živko Babović izjavio je da je zbog opasnosti od poplava na teritoriji Žitorađe, Doljevca i Prokuplja proglašena vanredna situacija. U toku jučerašnjeg dana došlo… »

AMSS: Kiša na putevima u Srbiji ledi se pri tlu

Politika 04.03.2018
Kiša se na putevima Srbije zbog niskih temperatura ledi pri tlu, a sneg slabog intenziteta pada u Vojvodini, ali se ne zadržava na kolovozu, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije. Kolovoz je mokar i klizav u nižim predelima, dok se u višim… »

Kancerogene supstance u otpadu pronađenom u Novom Sadu

B92 04.03.2018
Opasan otpad od 1.816 tona, nađen u krugu novosadske fabrike HINS u stečaju, sadrži otpad od ulja s teškim metalima i drugim kancerogenim supstancama. Kako za Dnevnik navodi pomoćnik pokrajinskog sekretara za urbanizam i zaštitu životne sredine… »

Cesid (na 16 odsto): SNS 48,2 odsto, Đilas 17,7, SPS i JS 6,3, Šapić 6,2 ostali ispod cenzusa

Novi magazin 04.03.2018
Centar za slobodne i demokratske izbore (Cesid) objavio je da je na uzorku od 16 odsto glasova lista "Aleksandar Vučić - Zato što volimo Beograd" osvojila 48,2 odsto. Lista "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" osvojila je 17,7 odsto… »

Vanredna situacija u Prokuplju, srušila se kuća zbog klizišta

Radio 021 04.03.2018
Zbog klizišta koje je nastalo usled naglog topljenja snega, srušila se kuća nadomak centra Prokuplja. Niko nije povređen. U Prokuplju se izlila i reka Toplica, a evakuisano je 75 ljudi. Kuća u kojoj se nalazila starija žena u Kosovskoj ulici potpuno… »

Ako nećete upravniku zgrade da date matični broj - uzeće ga sam

Radio 021 04.03.2018
Profesionalni upravnici stambenih zgrada u obavezi su da obave popis stanara i podstanara koji žive u zgradi, a pored adrese, imena i prezimena, da im traže i matični broj. Zbog dodatnih zaduženja, upravnicima je otežan rad na terenu, a u isto vreme… »

Zajednička kontrola na graničnim prelazima između Makedonije i Srbije

Blic 04.03.2018
Makedonska vlada je objavila da će na dva granična prelaza sa Srbijom biti uvedena zajednička kontrola. Kako je saopšteno, informaciju o uvodjenju zajednicke kontrole na graničnim prelazima Tabanovce-Preševo i Pelince-Prohor Pčinjski makedonski… »

Počelo je:Poplave i klizišta, srušila se kuća foto

Mondo 04.03.2018
Sneg je prestao da pada, a nove probleme stvara njegovo otapanje. U Prokuplju se srušila kuća zbog klizišta. Opština Gadžin Han bez struje. Vanredna situacija na teritoriji Žitorađe, Doljevca i Prokuplja. Poplavni talas stiže u Zaječar. Načelnik… »

Izlio se Beli Timok, prekinut saobraćaj

B92 04.03.2018
Zbog izlivanja reke Beli Timok kod Zaječara prekinut je saobraćaj na putu ka Knjaževcu, između mesta Vratarnic Štipina, saopštilo je JP "Putevi Srbije". Saobraćaj je za sve kategorije vozila obustavljen i na graničnom prelazu Gostun, zbog odrona… »

Budžet za lokalne samouprave ove godine 320 miliona dinara

RTV 04.03.2018
BEOGRAD - Budžet za lokalne samouprave uvećan je 32 puta u odnosu na prošlu godinu i u ovoj godini iznosi 320 miliona dinara, kaže ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić. "To svakako nije dovoljno novca, ali cilj je da se… »