Društvo arhiva vesti 04.03.2018

TIMOK OZBILJNO PRETI KNJAŽEVCU. U Zaječaru proglašena VANREDNA SITUACIJA (FOTO)

Ist media 04.03.2018
ZAJEČAR, KNJAŽEVAC, (IST Media, Foto: IST Media i Radio FKMS Knjaževac) – Gradonačelnik Zaječara Boško Ničić, izjavio je danas da je Gradsko veće proglasilo vanrednu situaciju zbog opanosti od poplava. Prema njegovim rečima, Timok je poplavio… »

Poslednji trzaj zime, opet sneg, ali na kratko

B92 04.03.2018
Sneg slabog do umerenog intenziteta pada na području Vojvodine i u Beogradu. U ostalim krajevima Srbije pada kiša, koja se zbog niskih temperatura u nekim delovima ledi pri tlu, saopštio je Auto moto savez Srbije. Očekuje se da već tokom prepodneva… »

ANALIZA 1.816 TONA OPASNOG OTPADA Ulja prepuna teških metala

Dnevnik 04.03.2018
NOVI SAD: Opasan otpad od 1.816 tona koji je pronađen u krugu novosadske fabrike HINS u stečaju krajem januara sadrži otpad od ulja s teškim metalima i drugim kancerogenim supstancama opasnim po život i zdravlje ljudi – navodi za „Dnevnik”… »

10 poruka: Debakl DS, Šešelj na margini, Rusi više od Čede

B92 04.03.2018
Beograd -- Prvi, nepotpuni rezultati beogradskih izbora, doneli su nam očekivanog prvoplasiranog, ali ono što se dešava "malo ispod", mnogi nisu očekivali. Iako uzorak nije potpun, teško je očekivati da će lista koja nosi ime po Aleksandru Vučiću… »

Vanredna situacija u Prokuplju: Evakuisano više od 70 ljudi

Vesti online 04.03.2018
Kuća nadomak centra Prokuplja srušila se nakon što je proradilo klizište usled naglog topljenja snega, pri čemu niko nije povređen, javljaju "Južne vesti", dok RTS prenosi da je zbog naglog porasta nivoa reke Toplice i ugroženosti nekoliko naselja… »

Ako nećete upravniku zgrade da date matični broj - uzeće ga sam

Radio 021 04.03.2018
Profesionalni upravnici stambenih zgrada u obavezi su da obave popis stanara i podstanara koji žive u zgradi, a pored adrese, imena i prezimena, da im traže i matični broj. Zbog dodatnih zaduženja, upravnicima je otežan rad na terenu, a u isto vreme… »

Zajednička kontrola na graničnim prelazima između Makedonije i Srbije

Blic 04.03.2018
Makedonska vlada je objavila da će na dva granična prelaza sa Srbijom biti uvedena zajednička kontrola. Kako je saopšteno, informaciju o uvodjenju zajednicke kontrole na graničnim prelazima Tabanovce-Preševo i Pelince-Prohor Pčinjski makedonski… »

Opština Gadžin Han bez struje zbog pada stabla na dalekovod

Novi magazin 04.03.2018
Stanovnici Gadžinog Hana i 33 sela na području te opštine ostali su bez struje nešto posle 11 časova pošto je topola pala i oštetila dalekovod kojim se taj kraj snabdeva električnom energijom, izjavio je predsednik opštine Saša Đorđević… »

Izlio se Beli Timok: Obustavljen saobraćaj na putu Zaječar - Knjaževac

Kurir 04.03.2018
Zbog izlivanja reke Beli Timok kod Zaječara prekinut je saobraćaj na putu ka Knjaževcu, između mesta Vratarnic Štipina, saopštilo je Javno preduzeće "Putevi Srbije". Saobraćaj je za sve kategorije vozila obustavljen i na grаničnom prelаzu… »

Budžet za lokalne samouprave ove godine 320 miliona dinara

RTV 04.03.2018
BEOGRAD - Budžet za lokalne samouprave uvećan je 32 puta u odnosu na prošlu godinu i u ovoj godini iznosi 320 miliona dinara, kaže ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić. "To svakako nije dovoljno novca, ali cilj je da se… »