Politika arhiva vesti 04.03.2018

Beogradski izbori: Ipsos i CeSID: Do 18 časova u Beogradu glasalo oko 45 odsto birača (foto, video)

Blic 04.03.2018
U Beogradu se danas održavaju lokalni izbori na kojima pravo glasa ima 1.606.693 birača, glasa se na 1.185 biračkih mesta, od 7 do 20 sati, a za 110 mesta u Skupštini grada Beograd bore se 24 izborne liste. Lokalni izbori održavaju se danas i u Boru… »

Kurir TV Aleksandar Vučić: Osvojili smo najviše glasova u Beogradu, ikada! Evo šta predsednik kaže o Novom…

Kurir 04.03.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije i predsednik SNS Aleksandar Vučić obratio se javnosti posle objavljivanja nezvaničnih rezultata lokalnih izbora u Beogradu. Vučić je u sedište stranke na Novom Beograd stigao malo posle 19 i 30 časova, a obraćajući se… »

Đilas: Izbori neregularni i nefer, nastavljamo borbu

RTS 04.03.2018
Dragan Đilas je saopštio posle zatvaranja biračkih mesta da još nema preliminarne rezultate, ali je uveren da su današnji izbori održani u duboko neregularnoj i nedemokratskoj atmosferi sa nizom nepravilnosti. "Moramo biti svesni u kakvoj zemlji… »

NATO potcenio značaj Kosova za Rusiju

RTV 04.03.2018
BEOGRAD - NATO je potcenio značaj koji za Rusiju ima Kosovo koje pretenduje ka nezavisnosti, smatra Klaus Vitman iz nemačkog ogranka američkog Instituta Aspen. Vitman je ovo izjavio na Trećem ekonomskom forumu, održanom u Delfima u Grčkoj, prenosi… »

U Velikoj Hoči ponovo podignuta srpska zastava

Politika 04.03.2018
Žitelji Velike Hoče kod Orahovca ponovo su postavili zastavu Republike Srbije kod spomenika nestalim i kidnapovanim Srbima u Hoči i Orahovcu, tri dana pošto su je nepoznate osobe uklonile. Spomen-obeležje nestalim i kidnapovanim Srbima podignuto je… »

Damjanović (SRS): SRS sigurno neće biti u Skupštini Beograda, Beograđani nam nisu dali poverenje

Novi magazin 04.03.2018
Kandidat Srpske radikalne stranke za gradonačelnika Beograda Miljan Damjanović izjavio je večeras da Beograđani nisu dali poverenje SRS, i da ta stranka u ovom mandatu sigurno neće biti u Skupštini grada Beograda. "Naše ideologije se nećemo… »

Albanija želi da pojednostavi carinskih procedura sa Kosovom

Blic 04.03.2018
Savetnik albanskog premijera za poreska i carinska pitanja Ljuljzim Rafuna, rekao je da bi pojednostavljenje carinskih procedura između Albanije i Prištine trebalo da olakša kretanje robe i ljudi sa obe strane. "Tokom mandata premijera (Edija) Rame… »

CPI: Do 18 časova glasalo 45,3 odsto

Politika 04.03.2018
Centar za praćenje izbora i izbornih procedura (CPI) objavio je da je do 18.00 na teritoriji glavnog grada pravo glasa iskoristilo 45,3 odsto upisanih birača. Oni dalje navode da je slična izlaznost zabeležena i na poslednjim lokalnim izborima… »

Ivanić u trodnevnoj poseti srpskim manastirima na KiM

RTS 04.03.2018
Član Predsedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić započeo je trodnevnu posetu manastirima i crkvama SPC na Kosmetu, obilaskom Pećke patrijaršije i Dečana, gde je razgovarao sa mati Haritinom i sa igumanom Savom Janjićem. Mati Haritina je… »

Balša Božović: Na biračkim mestima utvrđene brojne nepravilnosti

Kurir 04.03.2018
BEOGRAD - Prema podacima Demokratske stranke do 19 časova na biračka mesta izašlo je oko 49 odsto građana, izjavio je večeras šef izbornog štaba DS Balša Božović. On je novinarima u izbornom štabu liste oko DS rekao da su do 17 časova na… »