Regioni arhiva vesti 04.03.2018

Vanredno stanje u četiri opštine zbog poplava posle haotičnog dana: Smiruje se situacija u Topličkom okrugu(foto)

Večernje novosti 04.03.2018
Prema poslednjem merenju Hidrometeorološkog zavoda u mernoj stanici Pepeljevac kod Kuršumlije, vodostaj reke Toplice u 9 časova bio je 243 santimetara. Nivo reke Toplice kroz Prokuplje stagnira, a najviši talas sa mernog mesta u Pepeljevcu stići će… »

Naglo topljenje snega pravi probleme: Rastu vodostaji reka, proglašena vanredna situacija, svi u pripravnosti

Blic 04.03.2018
Zbog naglog topljenja snega raste vodostaj na Velikoj Moravi i svim rekama u Pomoravlju, Resavi i Levču, a vanredna situacija proglašena je u Zaječaru, Prokuplju i Doljevcu. Načelnik Uprave za upravljanje rizikom Sektora za vanredne situacije MUP… »

Umalo tragedija kod Sevojna: Stena se odronila na put između dva automobila

Glas Zapadne Srbije 04.03.2018
Sevojno - Na putu između Užica i Sevojna jutros oko 7.30 pukom srećom izbegnuta je tragedija pošto su se na magistralu survale dve stene, od kojih jedna teška nekoliko stotina kilograma. Malo je nedostajalo, rekli su nam očevici da kamene gromade… »

Godišnja skupština Planinarskog saveza Srbije u Kragujevcu

iKragujevac 04.03.2018
U organizaciji Planinarsko – ekološkog kluba “Gora“ i Planinarskog društva “Žeželj“ a pod pokroviteljstvom grada Kragujevca, održana je godišnja skupština Planinarskog saveza Srbije. Pozdravljajući prisutne, prvi čovek tog Saveza Boris… »

Teška saobraćajna nesreća kod Sjenice, poginula jedna osoba

Glas Zapadne Srbije 04.03.2018
Sjenica - Na magistralnom putu Sjenica-Novi Pazar, tačnije kod sela Bele Vode, koji se nalaze nedaleko od sela Duge Poljane dogodila se teška saobraćajna nesreća. U sudaru šlepera i automobila, povredama je podlegao O.F (19), iz Sjenice. Kako GZS… »

Opština Gadžin Han bez struje zbog pada stabla na dalekovod

N1 Info 04.03.2018
Stanovnici Gadžinog Hana i 33 sela na području te opštine ostali su bez struje pošto je topola pala i oštetila dalekovod kojim se taj kraj snabdeva električnom energijom, izjavio je predsednik opštine Saša Đorđević. Prema njegovim rečima… »

IZBORI Danas se u Leskovcu glasa za rukovodstva mesnih zajednica

Jugmedia 04.03.2018
Leskovčani danas biraju članove saveta u 139 mesnih zajednica na redovnim izborima, a svoja prava moći će da iskoristi 119.144 upisana birača. Sva biračka mesta otvorena su jutros 7 i biće zatvorena u 20 časova. “Do 13 sati na birališta je… »

Moguće poplave: Pripravnost u Lučanima

Srbija danas 04.03.2018
Očekuje se porast vodostaja reke Bjelice. - Opštinski štab za vanredne situacije opštine Lučani je doneo naredbu o stanju pune pripravnosti, što podrazumeva stalna dežurstva i preventivno delovanje - istakla predsednica opštine Lučani, Vesna… »

Šest zlatnih medalja za male niške balerine i baletane

Jug press 04.03.2018
NIŠ Plesači ruskog baletskog studija “Akademija”, Studentskog kulturnog centra Niš, osvojili su šest zlatnih medalja na Internacionalnoj balkanskoj muzičkoj i plesnoj olimpijadi održanoj u ovom gradu. Učenici “Akademije” su se u subotu 3… »

Viši sud izrekao vaspitne mere za učesnike vršnjačkog nasilja

RT Kragujevac 04.03.2018
Viši sud u Kragujevcu okončao je dva postupka protiv maloletnika koji su učestvovali u vršnjačkom nasilju koje se dogodilo u dve srednje škole u Aranđelovcu. Viši sud je izrekao vaspitnu meru pojačanog nadzora za sva maloletna lica koja su… »