Balkan arhiva vesti 16.03.2018

Slovenci izgubili strpljenje – traže tužbu protiv Hrvatske

B92 16.03.2018
Ljubljana, Brisel -- Slovenija predala pismo Evropskoj komisiji sa predlogom pokretanja tužbe protiv Hrvatske zbog nepoštovanja arbitražne odluke o granici. Predajom tog pisma formalno bi trebalo da počne rok od tri meseca u kojem bi Komisija trebalo… »

Da li će Zakon o upotrebi jezika u Makedoniji usporiti evrointegracije?

Večernje novosti 16.03.2018
Premijer Zoran Zaev je u Skoplju na marginama Foruma o vladivini prava u Jugoistočnoj Evropi, ocenio da pomenuti zakon neće ništa promeniti u Makedoniji niti će narušiti njenu zajedničku budućnost. „Popravno“ izglasavanje Zakona o upotrebi… »

(Video) Eksplozija u Podgorici: Bačena bomba na radnju kod stadiona Budućnosti!

Kurir 16.03.2018
Eksplozivna naprava aktivirana je jutros oko 4.30 sati ispred jedne optičarske radnje u Podorici. Na radnji koja je vlasništvu porodice Maria Miloševića, ali i na Gradskom stadionu u sklopu kojeg se nalazi radnja, pričinjena je znatna materijalna… »

Dodik: Većina Srba u RS bi se izjasnila za pripajanje Srbiji

Sputnik 16.03.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da bi se većina Srba u Srpskoj na referendumu, kada bi on bio održan, izjasnila za pripajanje RS Srbiji. „Gurnuti smo u BiH, to mesto nam je nametnuto kao moranje, diktirano od međunarodnog… »

Nova inicijativa da se SPC u Crnoj Gori oduzmu crkve i manastiri

RTS 16.03.2018
U Crnoj Gori se ponovo pokreću aktivnosti za oduzimanje crkava i manastira Srpskoj pravoslavnoj crkvi – ovog puta je to peticija. Inicijativa je nazvana "Amanet", a pokretači poručuju da bez rešavanja pitanja statusa crnogorskih manastira i crkava… »

Panika u Osijeku: Mrtvi golubovi padaju na ulice

Politika 16.03.2018
ZAGREB – Povećani broj mrtvih golubova koji padaju s krovova i drveća uneli su paniku kod građana Osijeka, posebno vlasnika pasa i mačaka koji strahuju za svoje ljubimce i sumnjaju da je u pitanju otrov. Društvenim mrežama se šire informacije o… »

RTCG: Milo Đukanović kandidat na predsedničkim izborima

RTS 16.03.2018
Lider vladajućeg DPS-a Milo Đukanović biće kandidat te partije na izborima za predsednika Crne Gore, javila je RTCG. Funkcioner DPS-a Milutin Simović rekao je juče da će kandidat DPS-a odgovoriti na suštinske potrebe države, a ne partije. S druge… »

Preokret u slučaju pljačke veka: Ništa od sporazuma Bande i Tužilaštva

Blic 16.03.2018
Okružni sud u Banjaluci odbio je danas sporazum o priznanju krivice između Olega Bande i Republičkog javnog tužilaštva, a kojim je optuženom razbojniku garantovano šest godina zatvora. Nakon ove odluke suda, Banda se vraća na optuženičku klupu… »

Komentar: Hirurg

Večernje novosti 16.03.2018
Dovoljan je bio samo mig diplomatskih predstavnika SAD vlastima u Sarajevu da se "Noćnim vukovima", odnosno njihovom i vođi srpskog ogranka ove moto-grupe zabrani ulazak u BiH. KAD neko hoće da zametne kavgu, lako mu je da pronađe povod. Ukoliko on… »

Velika Britanija tretira smrt ruskog biznismena kao ubistvo

Slobodna Evropa 16.03.2018
U Velikoj Britaniji pokrenuta je istraga o ubistvu u slučaju Nikolaja Gluškova koji je pre par dana pronađen mrtav u svom stanu u Londonu, saopštila je policija, prenosi Rojters. "Istraga o ubistvu pokrenuta je nakon dobijenih rezultata obdukcije… »