Izvor: RTS arhiva vesti 16.03.2018

"Predmet istrage o ubistvu Ivanovića još nismo analizirali"

RTS 16.03.2018
Kosovsko Specijalno tužilaštvo saopštilo je da u ovoj fazi istrage ne može da objavljuje informacije o ubistvu Olivera Ivanovića, potvrđujući da su predmet preuzeli osmog marta od Osnovnog tužilaštva u Kosovskoj Mitrovici. Po preuzimanju… »

Korbin: Ne krivite Rusiju prevremeno za napad na Skripalja

RTS 16.03.2018
Lider Laburističke partije Britanije Džeremi Korbin poručio je u svom tekstu za "Gardijan" da političari ne bi trebalo da prevremeno optužuju Rusiju za napad na bivšeg ruskog špijuna Sergeja Skripalja i njegovu ćerku Juliju. Džeremi Korbin smatra… »

Peskov: Britanske optužbe šokantne i neoprostive

RTS 16.03.2018
Optužbe da je predsednik Rusije Vladimir Putin umešan u napad nervnim agensom u Engleskoj su šokantne i neoprostive, javio je "Rojters" pozivajući se na rusku novinsku agenciju "Tas". "Bilo kakvo pominjanje našeg predsednika u vezi sa ovim pitanjem… »

Liverpul na Mančester Siti, repriza finala iz 2017. godine

RTS 16.03.2018
Četvrtfinale Lige šampiona, kako jedino i dolikuje, donosi spektakularne okršaje, od kojih dva, ipak, posebno upadaju u oči. Mančester Siti i Liverpul, dva, u ovom trenutku, najbolja engleska tima, boriće se za mesto među četiri najbolje ekipe… »

Novo pismo Olivere Zekić Draganu Bujoševiću

RTS 16.03.2018
Prvo pismo bilo je upućeno celom RTS-u, a ne nekom posebnom članu rukovodstva, navela je članica Saveta REM-a Olivera Zekić u odgovoru direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću. Prenosimo pismo Olivere Zekić u celosti. Poštovani gospodine Bujoševiću… »

MMF: Srbija korišćena kao uspešan model za druge zemlje

RTS 16.03.2018
Šef Misije MMF-a Džejms Ruf čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uspešan završetak trogodišnjeg aranžmana i naglasio da je rukovodstvo MMF-a koristilo primer Srbije kao uspešan model za druge zemlje. Tokom prijema delegacije MMF-a… »

Vranje, zaplenjena marihuana i cigarete

RTS 16.03.2018
Zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga određeno zadržavanje za N. A. iz okoline Bujanovca. Policija u Vranju zaplenila 2.500 paklica cigareta u Vranju. Pripadnici Ministarstva unutrašnjih… »

Vučić: Daću sve od sebe da oživimo Toplicu

RTS 16.03.2018
Ne postoji nijedan kraj u Srbiji kao što je Toplica, koja je samo davala otadžbini, a malo je tražila, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na otvaranju novog proizvodnog pogona kompanije "Biz link" i dodao da je sada došlo vreme da se u taj… »

Filipović: Važna uloga Kfora na KiM

RTS 16.03.2018
V. d. pomoćnika ministra spoljnih poslova za bezbednosnu politiku ambasador Branimir Filipović ponovio je u razgovoru sa predsedavajućim Vojnog komiteta NATO-a generalom Petrom Pavelom da je nesmanjeno prisustvo Kfora, kao jedine legalne i legitimne… »

Rahoj ne ide na samit, neće da se slika sa Tačijem

RTS 16.03.2018
Španski premijer Marijano Rahoj neće prisustvovati samitu Evropska unija – Zapadni Balkan idućeg meseca jer na želi da se slika sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, piše prištinski dnevnik "Koha" pozivajući se na španski "Pais". Koha… »