Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 17.03.2018

Rusija protjeruje 23 britanska diplomata

Al Jazeera 17.03.2018
Odgovor je to na istovjetnu mjeru britanskih vlasti, koje Rusiju sumnjiče da je odgovorna za trovanje Sergeja Skripala. Rusija će protjerati 23 britanska diplomata u znak odmazde jer je Velika Britanija isto ičinila dvadeset trojici ruskih diplomata… »

Video: Ohridsko jezero bjesnjelo, polomljen most

Al Jazeera 17.03.2018
Visoki valovi Ohridskog jezera izazvani jakim vjetrom poplavili su priobalne dijelove Ohrida i Struge. [Facebook/Farko Ajrus] Visoki valovi Ohridskog jezera izazvani jakim vjetrom poplavili su priobalne dijelove Ohrida i Struge, prenijeli su lokalni… »

U nesreći na Egejskom moru poginulo najmanje 14 migranata

Al Jazeera 17.03.2018
Tijela 14 osoba su izvučena iz Egejskog mora u blizini Agatonizija, nakon što je potonuo čamac koji je služio za krijumčarenje migranata. Grčka obalska straža saopćila je da su tijela 14 osoba izvučena iz Egejskog mora u blizini grčkog otoka… »

Xi Jinping ponovo izabran za predsjednika Kine

Al Jazeera 17.03.2018
Kineski predsjednik jednoglasno je izabran na novi mandat, a bliskog saradnika je imenovao na dužnost potpredsjednika. Svekineski narodni kongres ponovo je izabrao Xi Jinpinga za predsjednika Kine, nekoliko dana nakon što je odobren ustavni amandman… »

Britanija: Otkazano 120 letova zbog snježne oluje

Al Jazeera 17.03.2018
Letovi na aerodromima Heathrow i Gatwick otkazani su zbog oluje nazvane "mini zvijer sa istoka". Blizu 120 letova sa britanskih aerodroma Heathrow i Gatwick otkazano je danas zbog snježne oluje, a izdato je i upozorenje vozačima da budu oprezni na… »

Hrvatska: Rijeka Lika poplavila desetke kuća

Al Jazeera 17.03.2018
Poplavu su uzrokovale obilna kiša koja pada od petka navečer i topljenje snijega na Velebitu. Obilna kiša koja na širem području Like pada od petka navečer i topljenje snijega na Velebitu uzrokovali su poplavu i na širem području Kosinjske doline… »

Zvaničnik i Opservatorija: Iz Afrina pobjeglo 150.000 ljudi

Al Jazeera 17.03.2018
Turska vojska i njeni sirijski saveznici opkolili su grad Afrin, 90 sela i još jedan obližnji grad, navode aktivisti. Više od 150.000 ljudi pobjeglo je iz Afrina u Siriji u proteklih nekoliko dana, tvrde kurdski zvaničnik iz rukovodstva Afrina, Hevi… »

Smijenjeni direktor FBI-a: Amerikanci će odlučiti ko je pošten

Al Jazeera 17.03.2018
James Comey poručio je Donaldu Trumpu da će Amerikanci uskoro čuti njegovu stranu priče i prosuditi ko je častan. Bivši direktor Federalnog istražnog biroa (FBI) James Comey poručio je u subotu predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Donaldu… »

Vujanović raspisao izbore u više crnogorskih opština

Al Jazeera 17.03.2018
Crnogorski predsjednik Filip Vujanović raspisao je izbore u više opština, koji će biti održani 20. i 27. maja. Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, raspisao je lokalne izbore u više opština, koji će biti održani 20. i 27. maja, javlja… »

SAD istražuje zračne jastuke u korejskim automobilima

Al Jazeera 17.03.2018
Američka nacionalna administracija za sigurnost saobraćaja pokreće istragu o kvalitetu zračnih jastuka u automobilima proizvođača Hyundai i Kia. Američka nacionalna administracija za sigurnost saobraćaja saopćila je da pokreće istragu o… »