Izvor: Sputnik arhiva vesti 17.03.2018

Velike poplave na crnogorskom primorju, građani Budve brane Stari grad (video)

Sputnik 17.03.2018
Zbog niskog vazdušnog pritiska i jakog juga koji udara kroz Otrant, došlo je do rasta mora u Baru, Rafailovićima i Petrovcu, veliki talasi snažno udaraju u obalu i po šetalištima, a građani Budve se spremaju da „odbrane“ Stari grad. Kako… »

Izetbegović na čelu Predsedništva BiH

Sputnik 17.03.2018
Bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović preuzeće predsedavanje tim tročlanim telom, saopšteno je iz Predsedništva BiH. Po principu rotacije, Izetbegović će na toj poziciji zameniti hrvatskog člana Predsedništva Dragana Čovića… »

Pregovori o Makedoniji: Pretnje i metak u pismu za ministra

Sputnik 17.03.2018
Početkom nedelje u Ministarstvo spoljnih poslova Grčke stiglo je pismo u kojem se nalazio metak, a prema pisanju tamošnjih medija, pismo je bilo namenjeno ministru Nikosu Kocijsu, koji vodi pregovore o imenu Makedonije. Policija je započela istragu u… »

Dodik: Egzodus Srba iz Sarajeva jedna od najpotresnijih slika

Sputnik 17.03.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je egzodus Srba iz Sarajeva nakon potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma „jedna od najpotresnijih slika“ u novijoj istoriji srpskog naroda i „jedna od najvećih žrtava“ koju je… »

Lepota poroka: Crnogorci su u ovome prvi na svetu

Sputnik 17.03.2018
Crna Gora je država sa najvećom konzumacijom duvana po glavi stanovnika u svetu, i jedna od retkih zemalja kod kojih se beleži skok u broju onih koji koriste duvan, saopštile su danas organizacije Juventas i Centar za monitoring i istraživanje… »

Da li je Vašington čuo upozorenje Moskve?

Sputnik 17.03.2018
Sirijski paradoks gotovo da ne može da bude veći, uz to i opasniji — što je bliži kraju građanski rat u toj zemlji, to smo bliže njegovom rasplamsavanju u svetski rat. Ili makar tako izgleda. U oba slučaja, briga ne može a da ne bude velika… »

Na dalekom istoku Rusije počelo glasanje na predsedničkim izborima

Sputnik 17.03.2018
U Rusiji je počelo glasanje na predsedničkim izborima. Prvo su otvorena biračka mesta u Čukotskom autonomnom okrugu i u Kamčatskom kraju. Glasanje traje od 8.00 do 20.00 sati po lokalnom vremenu. Biće otvoreno više od 97.000 biračkih jedinica, od… »

„Gardijan“: Bojkot Mundijala 2018. — svet se promenio, Englezi mnogo toga ne shvataju

Sputnik 17.03.2018
Odustajanje engleske reprezentacije od učešća na Svetskom prvenstvu u fudbalu koje se ove godine održava u Rusiji neće imati apsolutno nikakvog efekta na rusku spoljnu politiku, piše britanski „Gardijan“. Prema mišljenju novinara ovog lista… »

Tri atomske podmornice tipa „borej“ pojačale sastav ruske vojne mornarice

Sputnik 17.03.2018
Tri atomske podmornice četvrte generacije, „Jurij Dolgoruki“, „Aleksandar Nevski“ i „Vladimir Monomah“, već su ušle u sastav ruske vojne mornarice i ispunjavaju svoje borbene zadatke, izjavio je u subotu glavni komandant Vojno-mornaričke… »

Moskva: Ako bude ometao Ruse u glasanju, Kijev će odgovarati na međunarodnom nivou

Sputnik 17.03.2018
Ukoliko Ukrajina bude sprečavala Ruse da glasaju na izborima za predsednika Ruske Federacije u diplomatskim ustanovama, Rusija će tražiti odgovor na međunarodnom nivou, izjavio je član Komiteta Državne dume za međunarodne poslove Sergej Železnjak… »