Politika arhiva vesti 17.03.2018

Vučić: Finansijska podrška majkama za rađanje dece

Novi magazin 17.03.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je najveći problem Srbije to što nema više dece zbog čega je doneo odluku da se formira savet za populacionu politiku. Vučić je kazao da akcioni plan tog tela predviđa da majka za rađanje… »

Novi mandat za Xi Jinpinga

SEEbiz 17.03.2018
PEKING - Kineski predsjednik Xi Jinping pokazao je svoju moć nakon što je jednoglasno ponovo izabran u parlamentu na novi petogodišnji mandat, a bliskog suradnika imenovao na dužnost potpredsjednika. S uzdignutom desnom rukom Xi Jinping (64) prisegnuo… »

Bez beba neće biti ni Srbije

Večernje novosti 17.03.2018
Predsednik Vučić u obraćanju naciji o katastrofalnoj demografskoj situaciji i državnim merama da je popravimo. AKO ništa ne budemo uradili sa natalitetom, završili smo kao nacija. Zato će ubuduće majka koja rodi prvo dete dobijati 100.000 dinara… »

Dačić: Ne možemo da trgujemo Kosovom i Metohijom

RTV 17.03.2018
SMEDEREVSKA PALANKA - Lider SPS i šef diplomatije Ivica Dačić rekao je danas u Smederevskoj Palanci da Srbija ne može da trguje Kosovom i Metohijom. "Mi ne možemo da dozvolimo da Srbija radi ulaska u EU izda svoje nacionalne i državne interese, ne… »

Montgomeri: Srbija da ne prihvati formiranje kosovske vojske ni po cenu članstva u EU

Politika 17.03.2018
Srbija ni po cenu EU integracija ne treba da se saglasi sa formiranjem kosovske vojske, kaže bivši američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri. „Što je mnogo, mnogo je”, uzvratio je Montgomeri na pitanje Tanjuga kako vidi poruke koje je u… »

Vojnik po ugovoru ostaje do penzije!

Večernje novosti 17.03.2018
Reporter „Novosti“ sa pripadnicima Vojske Srbije na njihovoj zimskoj obuci na planini Kopaonik. Uskoro zakon kojim će to biti regulisano. PRIPADNICI Vojske Srbije treba da znaju da sistem o njima brine od prvog do poslednjeg dana. Upravo zbog toga… »

Vlada Srbije spremna da radi na pitanju nestalih

RTV 17.03.2018
BEOGRAD, ZAGREB - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je rešavanje pitanja nestalih jedno od najvažnijih pitanja, kako za građane, tako i za odnose između Srbije i Hrvatske i istakla da je vlada Srbije spremna da radi na tome. "Vreme… »

Ministar Ljajić: Bolje rekonstrukcija vlade, nego izbori

Kurir 17.03.2018
Mislim da nema razloga za njihovo raspisivanje, rekao je on. BEOGRAD - Ministar trgovine i lider SDPS Rasim Ljajić izjavio je da nema informacije da li će biti rekonstrukcije vlade i da se o tome nije razgovaralo, ali da je njegov stav da je bolje da… »

Zukorlić: Spasiti državljane Srbije iz kurdskog logora

Politika 17.03.2018
Novi Pazar - Prema informacijama lidera SPP Muamera Zukorlića, u logoru na tromeđi Sirije, Iraka i Turske se nalazi 11 državljana Srbije, uglavnom žena i dece, a on apeluje na nadležne državne organe da preduzmu sve što je u njihovoj moći da ih… »

Pacoli predložio slobodnu ekonomsku zonu između severa Kosova i južne Srbije

Danas 17.03.2018
Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli predložio je danas u Sarajevu formiranje slobodne ekonomske prekogranične zone između Severa Kosova i južne Srbije. On je izneo ovaj predlog „pozivajući se na Berlinski proces, inicijativu EU za… »