Politika arhiva vesti 17.03.2018

Vučić: Finansijska podrška majkama za rađanje dece

Novi magazin 17.03.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je najveći problem Srbije to što nema više dece zbog čega je doneo odluku da se formira savet za populacionu politiku. Vučić je kazao da akcioni plan tog tela predviđa da majka za rađanje… »

Si Đinping jednoglasno reizabran za predsednika Kine

RTV 17.03.2018
PEKING - Svekineski narodni kongres danas je jednoglasno izglasao reizbor Sija Đinpinga za predsednika Kine. Rojters prenosi da je glasanje, u prisustvu novinara, obavljeno u Velikoj hali naroda u centru Pekinga i da je kineski parlament bio prepun… »

Vučić: Poražavajuća demografska slika Srbije – svakog dana gubimo 107 ljudi

Politika 17.03.2018
Broj dece po majci je 1,44 a za prostu reprodukciju treba nam bar 0,8 više. U protivnom, doći ćemo u situaciju da kroz nekoliko godina imamo značajno manje stanovnika, uz isti broj penzionera, a to znači da smo završili kao nacija, istakao je… »

Dejtonski sporazum je najveći spomenik Miloševiću

Vesti online 17.03.2018
"Mi ne možemo da dozvolimo da Srbija radi ulaska u EU izda svoje nacionalne i državne interese", rekao je šef srpske diplomatije Ivica Dačić. Dačić je istakao da je protiv ratova sa bilo kim, i da Srbija treba da živi i napreduje, ali da se mora… »

Montgomeri o kosovskoj vojsci: Savetujem srpskoj vladi da kaže:' Ne, ne i ne'

RTV 17.03.2018
BEOGRAD - Srbija ni po cenu EU integracija ne treba da se saglasi sa formiranjem kosovske vojske, kaže bivši američki ambasador u Srbiji Vilijam Montgomeri. "Što je mnogo, mnogo je", uzvratio je Montgomeri na pitanje Tanjuga kako vidi poruke koje je u… »

Vulin: Još nema kazne za pogrom Srba, a bojim da se niko neće ni odgovarati

Kurir 17.03.2018
BEOGRAD - Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je u martovskom pogromu na Kosovu pre 14 godina uništeno sve što se moglo uništiti, oskrnavljeno je kolektivno pamćenje jednog naroda s ciljem da se izbrišu tragovi postojanja… »

Brnabićeva za HRT: Nisam Vučićeva produžena ruka

Vesti online 17.03.2018
Prvi put otkako je postala premijerka Srbije Ana Brnabić dala je intervju hrvatskom mediju. Za HRT ona je govorila o problemima nestalih i pitanju granice. Na sajtu HRT intervju je, kao najvažnija vest, prenet pod naslovom "Premijerka Srbije Ana… »

Ljajić: Bolje rekonstrukcija vlade, nego izbori

Blic 17.03.2018
Nemam informacije da li će biti rekonstrukcije vlade. O tome se nije razgovaralo, ali je moj stav da je bolje da bude rekonstrukcije, nego da se ide na nove izbore, kaže ministar trgovine i usluga i lider SDPS Rasim Ljajić. - Uvek sam pre za… »

Zukorlić apeluje: Spasiti 11 državljana Srbije iz logora na tromeđi Sirije, Iraka i Turske

Večernje novosti 17.03.2018
Prema informacijama lidera SPP Muamera Zukorlića, u logoru na tromeđi Sirije, Iraka i Turske se nalazi 11 državljana Srbije, uglavnom žena i dece. Prema informacijama lidera SPP Muamera Zukorlića, u logoru na tromeđi Sirije, Iraka i Turske se nalazi… »

Pacoli predložio slobodnu ekonomsku zonu između severa Kosova i južne Srbije

Danas 17.03.2018
Kosovski ministar spoljnih poslova Bedžet Pacoli predložio je danas u Sarajevu formiranje slobodne ekonomske prekogranične zone između Severa Kosova i južne Srbije. On je izneo ovaj predlog „pozivajući se na Berlinski proces, inicijativu EU za… »