Politika arhiva vesti 28.03.2018

Predstavnici Srba: ZSO nije pretnja, već potreba

N1 Info 28.03.2018
Predstavnici Srba na sednici odbornika u Kosovskoj Mitrovici poručili su - ukoliko Priština ne započne proces formiranja ZSO do 20. aprila, oni će to uraditi. Srpski poslanici su opozicija u Skupštini Kosova, koalicija više ne postoji, kaže… »

Haradinaj poručio Vučiću da strpljenje nije bezgranično, Đurić ocenio da Priština sprema rat

Beta 28.03.2018
Premijer Kosova Ramuš Haradinaj poručio je večeras predsedniku Srbije da je ultimatum pogrešan pristup i da strpljenje Prištine nije bezgranično, na šta je direktor Kancelarije Vlade Srbij za Kosovo Marko Djurić ocenio da prištinski funkcioneri… »

Skot i Vučić za smanjenje tenzija i izbegavanje provokacija (VIDEO)

Beta 28.03.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i ambasador SAD Kajl Skot saglasili su se danas, povodom nedavnih dogadjaja u Kosovskoj Mitrovici, da su provokacije, upotreba sile i nepoštovanje neprihvatljivi i da ne stvaraju adekvatno okruženje za stabilnost u… »

AP: Vučić tražio savet od Putina, to bi moglo da...

B92 28.03.2018
Američka novinska agencija AP je prokomentarisala da bi "uključivanje Rusije u sukob Srbije i Kosova moglo da iskomplikuje napore EU da se nađe mirno rešenje. Takođe, navodi se da bi to i izazvalo zastoj za postizanje proglašenog cilja obe zemlje -… »

Šarčević: Država će da nabavi tablete učenicima

Danas 28.03.2018
Poslanici Skupštine Srbije nastavili raspravu o tri prosvetna zakona o i zakonu o e upravi „Novi Zakon o udžbenicima omogućiće jeftinije udžbenike tako što će škole moći da ih nabavljaju preko školskih zadruga, čime će izbeći posrednike. U… »

Istraživanje: Kada bi danas pitali građane da li bi menjali Kosovo za EU, drastična većina bi ovako odgovorila

Blic 28.03.2018
Čak 81 odsto građana ne bi podržalo priznavanje kosovske nezavisnosti, čak ni kao uslov za članstvo u EU, njih 45 odsto smatra da Kosovo nije izgubljeno, a za samo dva procenta je manji broj onih koji misle da jeste. Više od polovine građana… »

Tanjug: Kremlj osudio postupke koji krše rezoluciju 1244

B92 28.03.2018
Ruski predsednik Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o Kosovu i Metohiji. Kremlj je saopštio, a prenosi državna agencija Tanjug, da se razgovaralo “u kontakstu provokacije prištinskih vlasti i napada na… »

Crna Gora proteruje jednog ruskog diplomatu

Radio 021 28.03.2018
Vlada Crne Gore odlučila je da protera jednog ruskog diplomatu, proglasivši ga personom non grata. Vlada je saopštila da on ima rok od sedam dana da napusti Crnu Goru i povuče saglasnost za delovanje počasnog konzula Rusije u Crnoj Gori. "Odluku… »

Vučić razgovarao sa Lukašenkom

RTV 28.03.2018
BEOGRAD - Prеdsеdnik Rеpublikе Srbijе Alеksandar Vučić razgovarao jе danas tеlеfonom sa prеdsеdnikom Rеpublikе Bеlorusijе Alеksandrom Lukašеnkom. Prеdsеdnik Vučić jе prеdsеdnika Lukašеnka dеtaljno informisao o dеtaljima… »

Vučić: Odnosi Srbije i BiH od suštinskog značaja

Kurir 28.03.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da su dobri odnosi Srbije i BiH od suštinskog značaja za očuvanje mira i stabilnosti u regionu, ali i za ekonomski napredak regiona Zapadnog Balkana. Predsednik Vučić je to rekao tokom razgovora… »