Arhiva » Vesti » Večernje novosti 02.04.2018

Zatvorenici posadili milion stabala za poginule borce

U akciji pošumljavanja "Jedno drvo za jednog ratnika", koju je Ministarstvo pravde pokrenulo u sklopu obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata do sada je na lokalitetima širom Srbije posađeno milion sadnica

Večernje novosti ponedeljak, 2. april 2018.  |  Tanjug

U akciji pošumljavanja "Jedno drvo za jednog ratnika", koju je Ministarstvo pravde pokrenulo 2014. godine u sklopu obeležavanja 100 godina od početka Prvog svetskog rata do sada je na lokalitetima širom Srbije posađeno milion sadnica na 650 hektara novih šuma.

Ovaj projekat se završava krajem godine, do kada je predviđeno da se posadi 1.300.000 sadnica, koliko je Srbija izgubila stanovnika u Velikom ratu, saopšteno je danas iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

U realizaciji ovog projekta, pored zaposlenih u JP "Srbijašume", Šumarskog fakulteta učestvovali su i osuđenici iz više zatvora u Srbiji, nevladine i druge organizacije.

Nove šume četinara i lišćara posađene su na Ceru, Jelici, Jastrepcu, Kukavici, Maljenu, Goliji, kao i u oblastima u Kragujevcu, Beogradu, Raškoj, Kruševcu, Kuršumliji, Leskovcu, Vranju, Šapcu, Valjevu, Ćupriji i drugim gradovima.

U saopštenju se ukazuje da se ovim projektom odaje počast hrabrim srpskim borcima nastradalim u Prvom svetskom ratu, kao i da se njime unapređuje i tretman osuđenika koji učestvuju u njemu, pored toga što ima veliki značaj za životnu sredinu i ekološku svest svih građana.

U realizaciji akcije učestvovala su lica lišena slobode iz ustanova - KPZ Požarevac, KPZ Sremska Mitrovica, KPZ Šabac, OZ Valjevo, OZ Užice, OZ Čačak, OZ Kruševac, VPZ Kruševac, OZ Kraljevo, OZ Prokuplje, KPZ Ćuprija, OZ Leskovac, OZ Zaječar, KPZ Niš, OZ Pirot, KPZ u Beogradu - Padinska Skela, kao i OZ u Beogradu.


Objavljeno na sajtu novosti.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Robijaši za Solunce:Milion stabala za srpske borce

Mondo ponedeljak, 2. april 2018.

Komentari

Ključne reči

Ministarstvo pravde

©2019 Netmark d.o.o.