Arhiva » Vesti » RTS 16.04.2018

U Šapcu obeležen početak motociklističke sezone

Moto-asocijacija Srbije oorganizovala je regionalno i centralno otvaranje sezone dvotočkaša u više gradova. Šabački moto-klub "Čivija" organizovao je centralni moto-skup.

RTS ponedeljak, 16. april 2018.
RTS: U Šapcu obeležen početak motociklističke sezone

Ponovo smo na putevima, pogledaj u retrovizor, smanji gas, samo su neke od poruka sa skupa u Šapcu. Cilj manifestacije je da svi učesnici u saobraćaju obrate veću pažnju na vozače dvotočkaša.

Simbolično u 5 minuta do 12, počeo je defile u svim regionalnim centrima. U saradnji sa Agencijom za bezbednost saobraćaja u Šapcu, podeljen je i "Vodič za motocikliste".

"Prvi put na teritoriji naše zemlje organizuje se masovno obeležavanje početka sezone motociklista, odnosno, prvi put se takav skup organizuje u svim većim gradovima i regionalnim centrima. Do sada je takvo okupljanje bilo samo u Beogradu", ističe Dragan Antonić, direktor MK "Čivija". "Na ovaj način, čućemo se i dalje i više. U narednom periodu na putevima Srbije, biće sve više motocklista a naš zajednički cilj je bezbednost u saobraćaju. Jedno od najmasovnijih okupljanja danas bilo je u našem gradu. Ove godine je MK Čivija dobio priznanje da organizuje i centralni moto-skup na nivou Moto asocijacije Srbije."

Lep dan za vožnju iskoristili su i biciklisti i Udruženje "Vozi ulice". U zajedničkoj akciji i promociji bezbedne vožnje, Šapčanima se danas pridružio i ambasador Holandije u Srbiji Henk van den Dol.

Održana je i tribina na kojoj se govorilo o mogućnostima i planovima za poboljšanje bikiclističke infrastrukture.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Ključne reči

Šabac

©2019 Netmark d.o.o.