Šabac - vesti

Zelenović: Očekujem monitoring SE u Srbiji radi zaustavljanja političkog kriminala

Beta pre 11 sati
Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je večeras da očekuje da će Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope (SE), posle skupa u Beogradu 7. februara, uspostaviti monitoring u Srbiji koji bi trajao tokom 2019. godine, kako bi se zaustavio "politički kriminal" kojim su izloženi... »

Zdravstvo u šabačkom kraju do Velikog rata

RTS pre 10 sati
RTS: Zdravstvo u šabačkom kraju do Velikog rata
Počeci javnog zdravstva u Srbiji vezuju se za Šabac – grad koji je imao prvu bolnicu, apoteku, rendgen. U knjizi "Zdravstvo u šabačkom kraju do Velikog rata" Predraga Tojića navodi se ko su prvi lekari koji su razvijali srpsku i šabačku medicinu, organizovali prve vakcinacije i banjsko lečenje.
Čuven po svemu naprednom i novom, Šabac je još 1826. imao bolnicu o kojoj je pisao Joakim Vujić. Do tada, bolesne i ranjenike lečili su vidari, a prvi školovani lekar u Srbiji i Šapcu bio je Jovan Stejić, koga je angažovao... »

Godine koje su pojele „Zorku”

Politika pre 13 sati
Osam decenija od osnivanja hemijskog giganta, u međuvremenu razorenog privatizacijom, po Šapcu se jedino mogu sresti grupe bivših radnika, koji potražuju neisplaćene zarade
Šabac – Novembar je decenijama bio poseban za šabačku „Zorku”. Na Mitrovdan (8. novembra) 1938. godine tadašnji predsednik vlade Kraljevine Jugoslavije dr Milan Stojadinović ozvaničio je početak rada fabrike za proizvodnju... »

Trening Nišlija sa lalatovićem: Ništa od priča o mogućoj smeni trenera u Radničkom

Večernje novosti pre 13 sati
Stručnjak koji poslednja dva prvenstvena meča u Šapcu i Novom Sadu nije vodio zbog bolesti, danas je sa saradnicima predvodio trening
NENAD Lalatović je i dalje trener Radničkog iz Niša. Stručnjak koji poslednja dva prvenstvena meča u Šapcu i Novom Sadu nije vodio zbog bolesti, danas je sa saradnicima predvodio trening i pritom klub je poslao i sliku sa... »

Šabac - šampion Kros serije RTS-a

RTS pre 16 sati
RTS: Šabac - šampion Kros serije RTS-a
Sa 1.815 takmičara u 26 trka, Šabac je ovogodišnji šampion Kros serije RTS-a. Na stazi na Starom gradu učestvovalo je 228 trkača više nego u Zaječaru. I naredne godine, Šabac i gradski Sportski savez biće domaćini tradicionalne sportske manifestacije koju organizuje naša kuća.
Za masovnost, odličnu organizaciju i tehničku podršku organizatori Kros serije RTS-a uručili su priznanja Šapcu, "Zlatno znamenje" članu Gradskog veća Draganu Nikoliću i zahvalnicu profesoru fizičke kulture Draganu Veskoviću.... »

Deset lovaca stradalo u lovu za pet godina Beba ludom srećom samo lakše ranjena! Crni bilans

Kurir pre 22 sata
U subotu je srećom izbegnuta tragedija kada je lovac Slobodan M. (25) iz Šapca ranio jednogodišnju devojčicu A. G., pošto je ispalio metak iz sačmarice, ali ovaj slučaj još jednom nas upozorava koliko kobne mogu biti lovačke greške. Naime, deset lovaca izgubilo je život nesrećnim slučajem u srpskim... »

Premijera "Iskušenja" u Šapcu

RTS pre 22 sata
RTS: Premijera "Iskušenja" u Šapcu
Šabačko pozorište, u koprodukciji sa Scenom "Maska" pripremilo je drugu premijeru u sezoni - predstavu "Iskušenje" po romanu "Bog, đavo i ja" Dragana Marinkovića Francuza. Ovo je druga adaptacija pomenutog teksta, jer se već nekoliko godina igra i na francuskoj pozorišnoj sceni.
Filozofsko štivo "Bog, đavo i ja" po kojem je urađena dramatizacija, donosi razmišljanja o reinkarnaciji, da li je nešto moguće uraditi u ovom ili sledećem životu. Za razliku od romana, iz predstave "Iskušenje" mogu se izvući... »

"Da je bila uspravno u oko bi je pogodio! Čuo se samo plač": Ispovest majke čiju je bebu lovac pogodio sačmom u Šapcu!

Srbija danas pre 1 dan
Beba u selu Rumska kod Šapca povređena je kada ju je pogodio zalutali metak koji je lovac sa obližnjeg puta ispalio na fazana
Šesnaestomesečna devojčica povređena je u ataru sela Rumska kod Šapca, kada ju je ranila rasuta sačma nakon što je lovac pucao iz puške. Protiv muškarca će biti podneta krivična prijava u nadležnom tužilaštvu zbog izazivanja... »

Godina rada novog MENADžMENTA u šabačkoj bolnici: Zaposleno 100 ljudi, u opremu i aparate uloženo oko 600.000 evra

Večernje novosti pre 1 dan
Iz Austrije, Švajcarske i Danske stizala je najrazličitija oprema, od najmodenijih bolničkih kreveta do ultrazvučnih aparata - kaže direktor dr Slobodan Popović
MENADžMENT Opšte bolnice u Šapcu, na čelu sa direktorom dr Slobodanom Popovićem, u ponedeljak se obratio medijima povodom godinu dana upravljanja ovom ustanovom, kojoj, inače, gravitira 200.000 ljudi. U međuvremenu, zaposleno je... »

"Da je stajala uspravno pogodilo bi je u oko": Majka bebe pogođene sačmom iz lovačke puške za "Blic" ispričala šta se dogodilo

Blic pre 1 dan
Šesnaestomesečna devojčica povređena je u ataru sela Rumska kod Šapca, kada ju je ranila rasuta sačma nakon što je lovac pucao iz puške. Protiv muškarca će biti podneta krivična prijava u nadležnom tužilaštvu zbog izazivanja opšte opasnosti. - Prvo se čuo pucanj, a onda se začuo dečji plač -... »

Figaro: Zabrljali smo, Srbija nepravedno ponižena u Parizu

Politika  pre 1 sat  još 5 povezanih

Dobra partija Jokića, Hjuston produbio krizu Denvera

B92  pre 1 sat  još 6 povezanih

Sednica Saveta bezbedosti o KiM

RTS  pre 56 minuta  još 5 povezanih

Novosti: Kušner "veza" Tačiju za mesto iza Putina?

B92  pre 2 sata  još 4 povezane

Tokom dana uglavno sunčano vreme

Novi magazin  pre 1 sat  još 6 povezanih
©2018 Netmark d.o.o.