Šabac - vesti

Šahovski turnir Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara u Titelu

RTV pre 9 sati
RTV: Šahovski turnir Udruženja paraplegičara i kvadriplegičara u Titelu
TITEL - Udruženje paraplegičara i kvadriplegičara "Tisa" iz titela organizovala je tradicionalni republički i pokrajinski šahovski turnir.
Na ovogodišnjem turniru učestvovali su takmičari iz Udruženja paraplegičara iz Zrenjanina, Sombora, Šapca, Opova, Brčkog i... »

Farska Ostrva: Ovce, vetar, fudbal i poneki Srbin

Mondo pre 14 sati
Kada odete daleko od svog doma, 3.200 kilometara daleko, mora da za to imate dobar razlog. To je, u ovom slučaju - najvažnija sporedna stvar na svetu. Golman Miloš Budaković za MONDO je pričao o životu i fudbalu na Farskim Ostrvima.
Vetar. Vetar, uvek i svuda. Vetar je svakodnevnica na Farskim Ostrvima, ostrvskoj državici sa nešto manje od 50.000 stanovnika, koja je smeštena na samom severu Evrope, između Velike Britanije i Islanda. A Farska Ostrva, ta mala... »

Koraks je sledećih godinu dana predsednik Čivijaške republike

Danas pre 15 sati
Inauguracijom novog predsednika Čivijaške republike i Čivijaškim karnevalom u subotu je završena 50. „Čivijada“.
Ono što je bilo osnovno obeležje Šapca tih dana bila je atmosfera, puna duha, osmeha, ozarenih lica, na hiljade gledalaca, a kao retko kada na ulicama su bila deca, roditelji sa bebama, kao i ona malo starija bez te pratnje. Da... »

Malinari osnivaju stranku za sledeće izbore?

Danas pre 17 sati
Proizvođači "crvenog zlata" nezadovoljni ponašanjem vlasti i stanjem kompletne poljoprivrede Ukoliko ne budu uspeli da ostvare svoje interese, malinari iz užičkog i šabačkog kraja najavljuju mogućnost osnivanja političke partije koja bi trebalo da učestvuje na narednim lokalnim i parlamentarnim izborima.
O tome je bilo reči na nedavnom skupu u Prijepolju, u prisustvu predstavnika udruženja Limska dolina iz Priboja i Prijepolja, Udruženja poljoprivrednih proizvođača iz Užica i Udruženja poljoprivrednih proizvođača Mačva iz Šapca.... »

I malinari osnivaju stranku

BizLife pre 18 sati
Foto: Pixabay Po svemu sudeći, Srbija dobija novu političku stranku. Četiri poljoprivredna udruženja iz Prijepolja, Priboja, Užica i Šapca, donela su odluku da aktivno krenu sa političkim delovanjem i to na prvim narednim izborima. Ulazak u politiku vide kao “nužno zlo” i jedini način da se izbore... »

Vaterpolisti Naisa se protiv Šapca i Partizana spremaju za Evropu

Južne vesti pre 18 sati
U sklopu priprema za istorijsko igranje u kvalifikacijama za Kup Ervope vaterpolisti Naisa iz Niša igrali su tri sparinga protiv Šapca, dok ih čeka i duel sa beogradskim Partizanom. Deo priprema za novu sezonu, u kojoj će se prvi put u istoriji boriti u nekom evropskom takmičenju, vaterpolisti... »

Kuća od slame štedi energiju

RTS pre 20 sati
RTS: Kuća od slame štedi energiju
Ove godine u Vojvodini se grade kuće od slame - jedna u Žablju i jedna u Senti. Pre toga su se za ovakav vid komfora opredeljivali vlasnici u Irigu, Šapcu, Bačkom Petrovcu, Belom Blatu...
Stanko Kukolj iz Žablja dugo je istraživao načine gradnje, posao na svom placu je počeo pre četiri meseca i nada se da će se do zime useliti. Ovakvi građevinski radovi su, kaže jeftiniji za trideset odsto od klasičnih: "Kuća je... »

Gejevi preči od solunaca

Vesti online pre 1 dan
Dve parade ponosa održane su u nedelju u Srbiji, ali dok su o onoj sa duginim bojama u Beogradu većina medija davala udarni prostor, šetnji roditelja sa decom u Šapcu teško je ući u trag čak i na nivou kratke vesti! Tek vešti pretraživači preko društvenih mreža mogli su da se informišu da su istog dana kad su pripadnici LGBT populacije uz podršku premijerke Ane Brnabić, ministara i gradonačelnika srpske prestonice paradirali, u opozicionom Šapcu šetale porodice. Još teže je bilo naći informaciju da su
- Sramota za čitav naš narod i državu je što se tako važan istorijski datum, kao što je početak oslobođenja naše otadžbine u Prvom svetskom ratu i veliki podvig vojske predvođene kraljem Petrom I Karađorđevićem i regentom... »

Hoćemo li u Šabac na vašar? Čuvena manifestacija na novoj lokaciji

Srbija danas pre 1 dan
Kako će promena mesta uticati na broj posetilaca i poslovanje zakupaca, znaće se na kraju vašara
Ove godine čuveni vašar u Šapcu održava se na novoj lokaciji. Kako će promena mesta uticati na broj posetilaca i poslovanje zakupaca, znaće se na kraju vašara. Za Šapčane nema dvoumljenja oko odgovora na stihove poznate pesme,... »

Malinari prave stranku: Postignut dogovor udruženja uzgajivača iz Prijepolja, Priboja, Užica i Šapca

Srbija danas pre 1 dan
Ulazak u politiku vide kao "nužno zlo" i jedini način da se izbore za prava poljoprivrednih proizvođača i seljaka
Četiri poljoprivredna udruženja iz Prijepolja, Priboja, Užica i Šapca, donela su odluku da aktivno krenu sa političkim delovanjem i to na prvim narednim izborima. Ulazak u politiku vide kao "nužno zlo" i jedini način da se izbore... »

©2018 Netmark d.o.o.