Balkan arhiva vesti 28.04.2018

Dodik o inaguaraciju Putina: Poziv još nije stigao, ali neću moći da idem jer slavim Đurđevdan

Večernje novosti 28.04.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je iz medija saznao da je dobio poziv za inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina 7. maja u Kremlju. Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je iz medija saznao da… »

Tužilaštvo BiH predlaže pritvor za Dudakovića i uhapšene pripadnike Petog korpusa

Novi magazin 28.04.2018
Tužilaštvo BiH danas će Sudu BiH uputiti predlog za određivanje mere pritvora ratnom komandantu Petog korpusa Armije BiH Atifu Dudakoviću i još 12 osoba, koji su uhapšeni zbg sumnje da su počinili ratni zločin nad Srbima, kao i nad bošnjačkim… »

Srpski nacionalni savet inicira opoziv priznanja Kosova

RTV 28.04.2018
PODGORICA - Uz blagoslov patrijarha Irineja, mitropolita Amfilohija, poslanika opozicionog Demokratskog fronta i velikog broja intelektualaca, Srpski nacionalni savet (SNS) Crne Gore pokrenulo je inicijativu za poništenje odluke o priznanju kosovske… »

U strahu od rusa: Nemci kažu - Bosni preti novi rat!

Pravda 28.04.2018
Bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling kaže da Bosni preti novi rat, prevashodno zbog ruskog uticaja. Drugi sagovornici nisu toliko dramatični i ukazuju na probleme društava koji ne dolaze spolja. Poseta ruske delegacije na čelu sa… »

Novinari odali počast Srđanu Aleksiću

Slobodna Evropa 28.04.2018
Novinari iz Banjaluke i Mostara, dobitnici novinarske nagrade "Srđan Aleksić", danas su u Trebinju posetili grob heroja po kome je i nazvano ovo priznanje za društveno odgovorno novinarstvo, prenosi N1. Novinare i predstavnike Helsinškog parlamenta… »

Hrvatska najavila: Pokreće istragu protiv Vojislava Šešelja

Vesti online 28.04.2018
Novi državni pravobranilac Hrvatske Dražen Jelenić odlučan je u odluci da će Hrvatska pokrenuti istragu protiv Vojislava Šešelja zbog navodnog gaženja i vređanja hrvatske zastave. Na pitanje novinara Večernjeg lista, "da li će se angažovati u… »

BiH: Ispuštena bazična tečnost u reku Spreču

RTV 28.04.2018
SARAJEVO - U BiH je došlo do ekološkog incidenta kada je iz kompanije SISECAM SODA Lukavac u reku Spreču i okolno poljoprivredno zemljište ispuštena bazična tečnost (pH 12) . Odmah po saznanju za ovo incidentno zagađenje na lice mesta je izašao… »

Bez srpske "okupacije" okupirani ne bi postojali

Vesti online 28.04.2018
"Srpska vojska nije samo okupirala Crnu Goru, već je terala Crnogorce da se sele sa svojih divnih planina i kamenjara u Beograd na Dedinje i u Bačku", sa ironijom komentariše istoričar Predrag Marković tvrdnje crnogorskih zvaničnika da je srpska… »

Izetbegovićeva supruga kandidat za člana predsedništva BiH

Politika 28.04.2018
Suprugu bošnjačkog člana predsedništva Bakira Izetbegovića, predložila je najveća organizacija njegove Stranke demokratske akcije (SDA), u sarajevskoj opštini Novi Grad, kao kandidata za novog bošnjačkog člana predsedništva BiH. Sebija… »

Ekološka katastrofa u BiH: Pukao nasip, reka ugrožena (VIDEO)

Vesti online 28.04.2018
Opštinu Lukavac kod Tuzle pogodila je ekološka katastrofa nakon što je posle pucanja nasipa velika količina bele tečnosti iz fabrike iscurela u reku Spreču. Kako se navodi, reč je o tečnosti sa taloga "belog mora" iz fabrike Sisecam soda Lukavac… »