Balkan arhiva vesti 28.04.2018

Dodik objasnio: Ne idem na Putinovu inauguraciju jer...

Vesti online 28.04.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je iz medija saznao da je dobio poziv za inauguraciju ruskog predsednika Vladimira Putina 7. maja u Kremlju, ali da u njegov Kabinet još ništa nije stiglo. On je to rekao novinarima u… »

Tužilaštvo BiH traži pritvor za Dudakovića i 12 osumnjičenih

RTS 28.04.2018
Državno tužilaštvo BiH zatražilo je pritvor za ratnog zapovednika Petog korpusa u Bihaću, generala Armije BiH Atifa Dudakovića i još 12 osumnjičenih bošnjačkih vojnih zvaničnika osumnjičenih za ratne zločine nad srpskim civilima i vojnicima i… »

"Milu inicijativa, uz blagoslov crkve za opoziv priznanja"

B92 28.04.2018
Srpsko nacionalno veće Crne Gore pokrenulo je inicijativu za ponišenje odluke o priznanju kosovske nezavisnosti putem referendum. To je učinjeno uz blagoslov patrijarha Irineja, mitroplita Amfilohija, poslanika opozicionog Demokratskog fronta i velikog… »

Bure baruta na šahovskoj tabli

Dojče vele 28.04.2018
Bivši visoki predstavnik u BiH Kristijan Švarc-Šiling za DW kaže da Bosni preti novi rat, prevashodno zbog ruskog uticaja. Drugi sagovornici nisu toliko dramatični i ukazuju na probleme društava koji ne dolaze spolja. Poseta ruske delegacije na… »

Novinari odali počast Srđanu Aleksiću

N1 Info 28.04.2018
Novinari iz Banjaluke i Mostara, dobitnici novinarske nagrade "Srđan Aleksić", danas su u Trebinju posetili grob heroja po kome je i nazvano ovo priznanje za društveno odgovorno novinarstvo. Novinare i predstavnike Helsinškog parlamenta građana… »

Istraga protiv Šešelja u Hrvatskoj

Mondo 28.04.2018
Novi glavni državni tužilac Hrvatske Dražen Jelenić je u intervjuu zagrebačkom "Večernjem listu" najavio istragu protiv lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja zbog navodnog gaženja hrvatske zastave u Skupštini Srbije. Foto… »

BiH: Ispuštena bazična tečnost u reku Spreču

RTV 28.04.2018
SARAJEVO - U BiH je došlo do ekološkog incidenta kada je iz kompanije SISECAM SODA Lukavac u reku Spreču i okolno poljoprivredno zemljište ispuštena bazična tečnost (pH 12) . Odmah po saznanju za ovo incidentno zagađenje na lice mesta je izašao… »

Bez srpske "okupacije" okupirani ne bi postojali

Vesti online 28.04.2018
"Srpska vojska nije samo okupirala Crnu Goru, već je terala Crnogorce da se sele sa svojih divnih planina i kamenjara u Beograd na Dedinje i u Bačku", sa ironijom komentariše istoričar Predrag Marković tvrdnje crnogorskih zvaničnika da je srpska… »

Nameračila se muževljevu fotelju: Sebija Izetbegović kandidat za člana predsedništva BiH

Kurir 28.04.2018
Suprugu bošnjačkog člana predsedništva Bakira Izetbegovića, predložila je najveća organizacija njegove Stranke demokratske akcije (SDA), u sarajevskoj opštini Novi Grad, kao kandidata za novog bošnjačkog člana predsedništva BiH. Sebija… »

Lukavac pred ekološkom katastrofom?

Mondo 28.04.2018
U Fabrici "Sisecam soda" iz Lukavca danas je pukao nasip, pa je istekla veća količina tečnosti sa taloga Belog mora, koja je poplavila poljoprivredno zemljište i izlila se u reku Spreču. Foto: Vedran Ševčuk, mondo.ba Profesor na Tehnološkom… »