Kultura arhiva vesti 28.04.2018

Marko Đurić i Vladan Vukosavljević se telegramima oprostili od preminulog pevača Jordana Nikolića

Srbija danas 28.04.2018
"Čitavog života ostao je odan kosovskometohijskom melosu", podvukao je Vukosavljević. Narodni pevač Jordan Nikolić preminuo je danas u Beogradu, a ostaće upamćen po izvođenju pesama sa Kosova i Metohije, gde je i rođen. "Jordan Nikolić je… »

Politika nije moj fah – ja se bavim ljubavnim pjesmama

Danas 28.04.2018
Povodom knjige "Splitska dica - Od zidića do vječnosti" Neno Belan govori za Danas o prijateljstvima, o svoje četiri adrese, počecima i šta bi mogla biti formula za dobar uspeh u karijeri Nekadašnji frontmen kultnih Đavola, sada Fjumensa, Neno… »

Najveći mozaik na svetu u crkvi Sv. Đorđa na Oplencu

RTV 28.04.2018
OPLENAC - Crkva Svetog Đorđa na Oplencu poznata je i kao mauzolej srpske kraljevske porodice Karađorđević. Njen monumentalni izgled sadrži i jedinstveno kulturno nasleđe koje zaslužuje da se nađe na listi svetske baštine. Reč je o najvećem… »

Dragan Jerinkić, koreograf: Bajkovite baletske slike

Dnevnik 28.04.2018
Na sceni „Jovan Đorđević“ Srpskog narodnog pozorišta večeras će biti praizveden balet „Pinokio” na muziku Nodara Viktoroviča Čanbe, savremenog abhaskog kompozitora i dirigenta, po libretu i u koreografiji Dragana Jerinkića. Po svemu što… »

Miloš timotijević u predstavi za 16+: Živimo u ličnoj šizofreniji!

Kurir 28.04.2018
Premijera predstave "Režim ljubavi" Tanje Šljivar, a u režiji Bojana Đorđeva, održaće se večeras na sceni Ateljea 212, a kako se naglašava na plakatu, u publici će biti samo osobe starije od 16 godina. Šta je to eksplicitno u ovoj komediji… »

Balkaniku svrstali u autsajdere: Srbija neće proći u finale!

Kurir 28.04.2018
Minimalne su šanse da Sanja Ilić i Balkanika prođu u finale Evrovizije, koja će biti održana 10. maja u Portugalu, barem prema statistikama i procenama brojnih eminentnih kladionica. Još kada je Srbija na takmičenju Beovizija odabrala svog… »

Sukob titana na pomolu: Amal Kluni pada u zaborav zbog nove devojke breda pita?

Kurir 28.04.2018
Nekada je sva pažnja bila posvećena Amal Kluni, njenom stilu, vezi, a kasnije i braku sa glumcem Džordžom Klunijem. Međutim, advokatici polako ali sigurno tron preuzima Neri Oksman, profesorka arihtekture s kojom se trenutno zabavlja Bred Pit. Poput… »

Ibrajter: Lutkarstvo opstaje na entuzijazmu ljudi koji se njime bave

Beta 28.04.2018
Selektor ovogodišnjeg Festivala profesionalnih pozorišta Vojvodine, Goran Ibrajter ocenio je da decenijama lutkarsko pozorište, odnosno pozorište za decu nema u Srbiji adekvatan tretman i da opstaje samo zahvaljujući entuzijastima. Ibrajter je tokom… »

To smo čekali: Povratak grupe ABBA na muzičku scenu posle 35 godina!

Srbija danas 28.04.2018
Oni dolaze, ali u ovom izdanju. Oni su definitivno jedan od najpopularnijih bendova svih vremena, a vest da su nakon 35 godina opet odlučili da se okupe je raspametila brojne obožavaoce. Legendarna ABBA je već snimila dve pesme i vraća se na muzičku… »

Sanja Ilić i „Balkanika“: Engleska verzija pesme „Nova deca“ (video)

Dnevnik 28.04.2018
Srpski predstavnici na ovogodišnjoj „Pesmi Evrovizije“, Sanja Ilić i „Balkanika“ uživo su izveli englesku verziju pesme „Nova deca“ na svečanosti upriličenoj na RTS-u povodom odlaska u Lisabon, a sada su publiku iznenadili i video-spotom… »