Izvor: Nedeljnik arhiva vesti 05.05.2018

Sukobi u Vladi zbog tvita Nenada Popovića, kako Junker brani Karla Marksa i Katalonci promenili zakon zbog Pučdemona: Vaš…

Nedeljnik 05.05.2018
Ovo su teme o kojima će se pričati danas + Pogledajte naslovne strane dnevne štampe. NOVOSTI: ANA BRNABIĆ BILA BLIZU OSTAVKE - Večernje novosti u izdanju od subote pišu da je spor oko tvita ministra Nenada Popovića u kom je kritikovao shrvtsku… »

Ubice iz devedesetih i dalje sede po gradu i slobodno pijuckaju kafu: Dramski pisac Goran Milenković o predstavi "Devedesete"

Nedeljnik 05.05.2018
Ta mržnja, ta tuđa smrt koja u ma kojoj civilizaciji može da donese nešto dobro, dovela je do Velike sahrane kojom je otpočeo ovaj novi vek i kojom se predstava bavi. Predstava se bavi tom Sahranom, kada je u raku za jednog čoveka stao čitav narod… »

"Bravo Igore, Ovo je odlično za NBA": Trener Toronta je oduševljen što će Kokoškov da vodi Finiks

Nedeljnik 05.05.2018
"Poznajem Igora od kada je došao u SAD. Dugo se znamo..." Trener Toronto Reptorsa Dvejn Kejsi trenutno drži reputaciju jednog od poštovaniji trenera u NBA ligi, pošto je njegov Toronto bio prvoplasirana ekipa nu istočnoj konferenciji. Dobri nastupi… »

"Pokvareni starče, zašto još uvek postojiš": 200 godina od rođenja Karla Marksa

Nedeljnik 05.05.2018
Karl Marks je rođen 5. maja 1818. godine. Povodom ovog specifičnog jubileja pročitajte zamišljeno obraćanje Aleksandra Apostolovskog. Osam sati rada, osam sati sna i osam sati odmora, kulturnog uzdizanja i druženja s porodicom. Kako to danas izgleda… »

Demokratska Južna Amerika: Čavez, Lula, Muhika, Morales i njihovo nasleđe

Nedeljnik 05.05.2018
Iz feljtona "Istorija 21. veka" Čedomira Antića koji možete da pratite u štampanom izdanju Nedeljnika. Južna Amerika bila je vekovima istinska periferija sveta. Ko je danas u Srbiji čuo da je Paragvaj u 19. veku bio pozornica jednog bezmalo… »

Čuveni srpski dizajner koji je osvojio Ameriku: Studirao je sa Bil Gejtsom, a njegov nameštaj je u Vorner Brosu - čitajte u…

Nedeljnik 05.05.2018
Čuveni američki i srpski dizajner, jedan od najmoćnijih Srba na svetu, posetio je Beograd povodom sedamdesetog rođendana "matičnog" Fakulteta primenjenih umetnosti. Sava Čvek je magistrirao na Harvardu, dobitnik je brojnih priznanja i nagrada širom… »

"U budućnosti ćemo svi nositi odela": Direktor međunarodnog tržišta kompanije Hugo Boss

Nedeljnik 05.05.2018
Gustafson je za Nedeljnik pričao kako su u Srbiji osigurali najvišu poziciju među brendovima, kakvi su im planovi za Srbiju i kakva je budućnost odela po čemu je Boss prepoznatljiv. Boss je u Srbiji prisutan već 21 godinu i jedan je od retkih… »

Zašto pomorački hleb ima sedam kora

Nedeljnik 05.05.2018
Godine 1821. pronađeno je na Kritu čudo: dvopek dovezen 152 godine nakon što je ispečen u Veneciji. Bio je zamotan u jutu. Niti je izgubio ukus, niti je izgubio oblik. U moru knjiga koje je konsultovao da bi napisao nagrađivani mega-esej… »

"Pobede u gostima, porazi kod kuće": Novo lice Donalda Trampa

Nedeljnik 05.05.2018
Predsednička putanja Donalda Trampa svakim danom sve više podseća na onu Ričarda Niksona. Ne toliko zbog toga što mu iznad glave kao Damoklov mač visi "impeachment" koliko po političkoj strategiji koju aktuelni predsednik SAD pokušava da primeni… »

"Isterao si Brenu i Miroslava, a vratili ti se Aca Lukas i Stoja": Fenomen "narodnjaka" u Hrvatskoj

Nedeljnik 05.05.2018
Sa osamostaljenjem Hrvatske u arsenalu prognanih stvari iz nekadašnje Jugoslavije našli su se narodnjaci iz Srbije, ali poslednjih godina folk se vratio u tu zemlju i postao popularniji nego u doba zajedničke države. Najava da će zagrebački radio… »