Balkan arhiva vesti 09.05.2018

"Neka gospođa Mogerini sada dočeka Đukanovića u Briselu"

B92 09.05.2018
Novinarku podgoričkih „Vijesti“ Oliveru Lakić nepoznati muškarac ranio u desnu potkolenicu pucajući iz vatrenog oružja. Žrtvu je napadač sačekao na ulazu u zgradu u kojoj živi. Lakićeva je van životne opasnosti. Osnivač i suvlasnik… »

Zabrana ulaska karatistima u skladu sa Ustavom

Studio B 09.05.2018
Odluka Vlade Srbije da ne dozvoli ulazak kosovskim karatistima, za EP u Novom Sadu, sa isticanjem obeležja samoproglašenog Kosova, u skladu je sa Ustavom i pokazuje da sport mora da bude zaštićen od političke zloupotrebe, izjavio Marko Đurić… »

Metak – poruka novinarima u Crnoj Gori

Slobodna Evropa 09.05.2018
Dugi niz nerasvijetljenih napada na novinare u Crnoj Gori, nastavljen je ranjavanjem Olivere Lakić, novinarke lista "Vijesti", koja se bavila istraživanjem organizovanog kriminala i korupcije u Crnoj Gori. Taj događaj je nakon brojnih slučajeva napada… »

Vučić i Putin zapevali zajedno omiljenu rusku pesmu srpskog predsednika

Telegraf 09.05.2018
- Ruski predsednik se posebno interesovao koje su pesme iz Rusije popularne u Srbiji - izjavio je predsednik Vučić Povezane vesti Najnovije iz kategorije Vesti. Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, koji u okviru posete Rusiji danas… »

Dodik: Nećemo dozvoliti smeštaj migrantima u RS

N1 Info 09.05.2018
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je apsolutno neprihvatljivo da Veće ministara BiH ili bilo koja institucija u BiH predlaže ili donosi odluku o smeštaju migranata na teritoriji RS. "Mi nećemo dozvoliti da na prostoru Zalužana kod… »

Sud odbio žalbu, Dudaković i dalje na slobodi

Sputnik 09.05.2018
Sud BiH odbio je žalbu Tužilaštva na rešenje o određivanju mera zabrane umesto pritvora za osumnjičenog ratnog komandanta tzv. Armije BiH Atifa Dudakovića i 12 osoba koje se sumnjiče za ratne zločine na području Krajine. „To znači da će se… »

Tadić Mijović: Napadi na novinare u Crnoj Gori neistraženi

N1 Info 09.05.2018
Direktorka Centra za istraživačko novinarstvo iz Podgorice Milka Tadić Mijović izjavila je da je napad na Oliveru Lakić 25. napad na novinare Vijesti i da do sada nijedan od tih napada nije u potpunosti rešen. Novinarka "Vijesti" Olivera Lakić… »

Stepincu spomenik i u Sisku

RTV 09.05.2018
SISAK - Otkrivanje još jednog, drugog po redu spomenika osporavanom biskupu Katoliče crkve u Hrvatskoj, Alojziju Stepincu, prošao je bez mnogo pompe zato što su sisačke vlasti prethodno zabranile njegovo postavljanje ispred Biskupije, a možda i zato… »

Stoltenbeg: Prvo ime za Makedoniju, pa poziv u NATO

RTV 09.05.2018
BRISEL - Ako Makedonija reši pitanje imena sa Grčkom, NATO će pozvati zvanično Skoplje u članstvo, izjavio je je generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg u intervjuu grčkoj agenciji ANA. "Pozdravljam veliku političku podršku za rešavanje… »

Zaev optimist vezano za spor s Grčkom

Al Jazeera 09.05.2018
Skoplje s optimizmom očekuje poziv za članstvo u NATO-u u julu i početak pregovora s Evropskom unijom, kaže makedonski premijer. Ako spor s Grčkom o imenu bude riješen, ova godina bi mogla biti historijska za Makedoniju, regiju, Evropsku uniju i… »