Vesti » Beta 16.05.2018

Narodna stranka: Sramota je što nije formiran anketni odbor za poplave u Obrenovcu

Beta sreda, 16. maj 2018.
Beta
Narodna stranka obeležila je danas u Obrenovcu godišnjicu poplava, koje su u toj opštini 2014. godine odnele 17 života i prouzrokovale neprocenjivu materijalnu štetu.

Omladina Narodne stranke je, tim povodom, sa mosta na reci Kolubari položila u vodu 17 ruža, u spomen na postradale.

Potpredsednik Narodne stranke i zamenik šefa odborničke grupe "Savez za Srbiju" u Skupštini Beograda Nikola Jovanović izjavio je da je skandalozno što nikada nije formiran anketni odbor koji bi utvrdio prave i sistemske razloge potopa grada, kao i predložio mere prevencije, kako se to više nikada ne bi ponovilo ni Obrenovcu niti bilo kojem drugom gradu u Srbiji.

"Sa žaljenjem konstatujemo i da veliki broj privrednika nije pravično i srazmerno obeštećen, naročito imajući u vidu činjenicu da je za srazmere pričinjene štete odgovoran i ljudski faktor, kako na opštinskom, tako na gradskom nivou", izjavio je Jovanović.

Jovanović je u razgovoru sa građanima Obrenovca predstavio plan Narodne stanke za tu beogradsku opštinu, koji obuhvata bolju saobraćajnu povezanost sa Beogradom, sanaciju pepelišta, proširenje daljinskog grejanja na teritoriju čitave opštine, kao i program podsticaja za preduzetnike i mlade.

U razgovoru sa građanima ispred Narodne stranke su učestvovali i gradski poverenik za i odbornik Dušan Raičković, kao i opštinski poverenik Igor Vasiljević.

(Beta, 16.05.2018)Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Kolubara poplave

©2018 Netmark d.o.o.