Politika arhiva vesti 24.05.2018

Vučić: Još posla s vladavinom prava, penzioneri će biti zadovoljni

RTV 24.05.2018
BEOGRAD - Nemam šta da zamenim Dejvidu Mekalisteru, sve što je večeras rekao u vezi s vladavinom prava, u pravu je, rekao je na zajedničkoj pres konferenciji s predsedavajućim Komiteta za spoljne poslove i izvestiocem EP za Srbiju Dejvidom… »

"Izjava Arifija novi šamar briselskom dijalogu"

B92 24.05.2018
Predstavnici Srpske liste istakli su da je novi šamar briselskom dijalogu izjava glavnog pregovarača Prištine Avnia Arifija. Kako se navodi u saopštenju, Srpska lista je razočarana, ali ne i iznenađena Arifijevom izjavom i traži jasnu rekaciju… »

Vučić i Brnabić sa bivišim državnim sekretarom SAD i jednim od najvećih amerčkih biznismena

Vesti online 24.05.2018
Unapređenje poslovnog ambijenta je od ključnog značaja za privlačenje američkih investicija u Srbiju, saopšteno je nakon sastanka Aleksandra Vučića i Ane Brnabić sa Džonom Kerijem i američkim biznismenom Timom Kolinsom. Predsednik Srbije… »

Dačić: Nastavak evrointegracija cilj svih na Zapadnom Balkanu

Politika 24.05.2018
KATANIJA – Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić istakao je danas da je ključni i jedinstveni cilj Srbije punopravno članstvo u EU i otvaranje što više poglavlja u što kraćem vremenu. „Srbija se pokazala kao ravnopravan i pouzdan partner EU u… »

Incijativa mladih: Festival 'Merdita, dobar dan!' biće održan, nadležni da reaguju na ...

Beta 24.05.2018
Inicijativa mladih za ljudska prava pozvala je danas nadležne institucije da reaguju na nove pretnje poslanika Srpske radikalne stranke Miljana Damjanović da će sprečiti održavanje festivala "Merdita, dobar dan!" i saopštila da će manifestacija… »

Brnabić sa predsednicom IPU

RTV 24.05.2018
BEOGRAD - Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa predsednicom Interparlamentarne unije (IPU) Gabrijelom Kuevas Baron o budućim ciljevima i aktivnostima, kao i saradnji sa ovom važnom međunarodnom parlamentarnom organizacijom… »

Dačić: Više nego ikad potrebni su nam lobisti

Kurir 24.05.2018
BEOGRAD - Šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je da su u ovom momentu Srbiji više nego ikada potrebni lobisti koji bi u međunarodnoj zajednici radili u korist Srbije. Cilj mora biti pristup do onih koji odlučuju, odnosno do predsednika SAD… »

Skupština završila rad, sutra nastavak

RTS 24.05.2018
Skupština Srbije završila je pretres amandmana na više predloženih zakona, među kojima je leks specijalis u vezi sa izgradnjom stanova po subvencionisanim cenama za pripadnike snaga bezbednosti, a rad će nastaviti sutra. Očekuje se da poslanici… »

Mekalister u Beogradu, sastaje se sa Vučićem i Brnabićevom

B92 24.05.2018
Beograd -- Predsednik Srbije sastaće u Beogradu s predsedavajućim Komitetu za spoljne poslove Evropskog parlamenta i izvestiocem za Srbiju Dejvidom Mekalisterom. Posle sastanka u Vili Bokeljka (Tolstojeva 2a), izjave za medije predsednika Srbije… »

Predsednik Lovačkog društva iz Svilojeva kažnjen za držanje zaštićenih ptica

Radio 021 24.05.2018
Osnovno javno tužilaštvo iz Sombora naložilo je predsedniku Lovačkog društva iz Svilojeva Alfredu Horvatu da uplati 80.000 dinara u humanitarne svrhe, zbog ubijanja i zlostavljanja životinja. Osumnjičeni je terećen da je u svom domaćinstvu… »