Izvor: BBC News/Svet arhiva vesti 06.06.2018

Susret Trampa i Kima biće na ostrvu Sentosa u Singapuru

BBC News 06.06.2018
Vašington potvrđuje da će se istorijski susret dogoditi u luksuznom hotelu na turističkom ostrvu u Singapuru. Dugo očekivani sastanak američkog predsednika Donalda Trampa i lidera Severne Koreje Kim Džong Una održaće se na singapurskom ostrvu… »

Prve vozačke dozvole za žene u Saudijskoj Arabiji

BBC News 06.06.2018
Jedina zemlja u kojoj ženama nije dozvoljeno da voze, ukida zabranu 24. juna. Prvi put nakon nekoliko decenija, a samo nekoliko nedelja pre prestanka važenja zabrane vožnje za žene, Saudijska Arabija izdala je vozačke dozvole nekolicini žena. Deset… »

Evropski sud pravde: istopolni supružnici imaju pravo boravka u Evropskoj uniji

BBC News 06.06.2018
Evropski sud pravde odlučio da istopolni parovi imaju ista prava boravka kao i heteroseksualni supružnici. Evropski sud pravde odlučio je u korist rumunskog građanina, koji je želeo da njegov suprug, inače građanin SAD, živi s njim u Rumuniji. Ova… »

Naoružava li Rusija avganistanske Talibane

BBC News 06.06.2018
SAD je optužila Rusiju da pokušava da destabilizuje Avganistan podržavajući Talibane. Sjedinjene Američke Države optužuju Rusiju da podrškom Talibanima pokušava da destabilizuje Avganistan. Viši američki zvaničnici mesecima tvrde da Moskva… »

Argentina otkazala prijateljski meč sa Izraelom posle nasilja u Gazi

BBC News 06.06.2018
Pripremna utakmica za Svetsko prvenstvo trebalo je da se odigra u subotu u Jerusalimu. Argentina je otkazala pripremnu utakmicu za Svetsko prvenstvo protiv Izraela, a kao mogući razlog navodi se politički pritisak zbog načina na koji se Izrael odnosi… »