Izvor: Beta/Ekonomija arhiva vesti 06.06.2018

Korisnici kredita u francima počeli proteste. I poslanici o kreditima

Beta 06.06.2018
Nekoliko stotina gradjana zaduženih kreditima indeksiranim u švajcarskim francima započelo je danas protest ispred Ustavnog suda Srbije, a dva člana Udruženja "CHF Srbija" štrajkovaće gladju ispred Vrhovnog kasacionog suda u Beogradu. "Predali smo… »

Nedimović: Sutra razgovaram sa malinarima

Beta 06.06.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović zahvalio se malinarima što su prekinuli protest kod Prijepolja i najavio da će sutra sa njima razgovarati o proizvodnji maline, ali ne i o otkupnoj ceni roda pošto nju odredjuje tržište. Nedimović je za… »

Evro sutra 118,12 dinara

Beta 06.06.2018
Dinar će u četvrtak zadržati približno istu vrednost prema evru kao danas i zvanični srednji kurs biće 118,1232 dinar za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije (NBS). Evro je danas koštao 118,1298 dinar, a NBS je kupila 15 miliona evra da bi… »

Narodna stranka: Vlada može da smanji cenu goriva ali ne želi

Beta 06.06.2018
Narodna stranka zatražila je danas od Vlade Srbije da smanji cenu goriva i ocenila da je ona to u stanju da uradi i bez skupštinske odluke, ukoliko je zaista zanima kako žive gradjani. "Vlada Srbije može da smanji akcizu bez Skupštinske odluke za 20… »

Korisnici kredita u francima prekinuli protest u Beogradu. Postignut dogovor sa VKS

Beta 06.06.2018
Korisnici kredita indeksiranih u švajcarskim francima obustavili su danas započete proteste u Beogradu jer su postigli dogovor sa predstavnicima Vrhovnog kasacionog suda da se ubrzaju sudski postupci gradjana koji su tužili banke. Protest je… »

Zakup tezge na beogradskoj pijaci plaćen 570.000 dinara

Beta 06.06.2018
Na najnovijoj licitaciji za dodelu pijačnog poslovnog prostora i pijačne opreme na beogradskim pijacama bilo je više od 80 učesnika, a ukupan prihod iznosio je oko 3,2 miliona evra, saopštile su danas "Gradske pijace". Najveća borba vodila se za… »

Izrael privlači turiste pustinjom (VIDEO)

Beta 06.06.2018
Ideolozi cionizma i osnivač Izraela David ben Gurion želeli su da pustinja procveta, a današnji Izrael ima ambiciju da od velikih nenaseljenih predela načini turistički raj. Pustinja Negev, izmedju egipatskog Sinaja i Jordana, do Crvenog mora… »

EU usvojila propis kojim blokira američke sankcije u vezi sa Iranom

Beta 06.06.2018
Evropska komisija je danas usvojila propis koji bi trebalo da omogući suprotstavljanje ekstrateritorijalnih posledica američkih sankcija po evropske kompanije koje žele da investiraju u Iranu posle istupanja Vašingtona iz nuklearnog sporazuma s… »

Stamatović: Malinari ne treba da odustanu od protesta

Beta 06.06.2018
Predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović danas je ocenio da vlast daje prazna obećanja malinarima i poručio im da ne odustaju od protesta dok ne budu zaštićeni "od ucena hladnjačara i njihovih beogradskih gazda". "Na kakve je… »

Berba višanja u merošinskom kraju uskoro kreće, cena još nepoznanica

Beta 06.06.2018
Berba nadaleko poznate oblačinske višnje na području opštine Merošina trebalo bi da krene početkom naredne nedelje, ali proizvodjači još ne znaju po kojoj ceni će otkupljivačima predavati ovogodišnji rod. Direktor zadruge "Oblačinska višnja"… »