Izvor: Blic arhiva vesti 06.06.2018

Kosovski pregovarač optužuje Beograd: Odbili smo "prebiranje po trešnjama", Srbija da sprovede sporazume

Blic 06.06.2018
Šef prištinskog tima u tehničkom dijalogu sa Beogradom Avni Arifi, nastavlja da polemiše sa zvaničnicima Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ocenivši da, kako je naveo, Srbija treba da pokaže "visoku ozbiljnost i da sprovede sporazume… »

Okončan Protest zbog kredita: Dužnicima u švajcarcima obećano da će svi predmeti biti rešeni do oktobra

Blic 06.06.2018
Udruženje za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF Srbija saopštilo je da je u Beogradu okončan današnji protest građana koji traže hitno odlučivanje o kreditima u švajcarskim francima. "Protest je okončan nakon što je predsednik Vrhovnog… »

Vulin: EU da se ogradi od izjave Apostolove

Blic 06.06.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da, ako Evropska unija hoće da povrati poverenje Srba, onda će morati da se ogradi od izjave šefice kancelarije EU na KiM Natalije Apostolove. "Reći da je nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji… »

Slučaj Mehe Omerovića, proliva i privođenja na aerodromu dospeo u parlament

Blic 06.06.2018
U Skupštini Srbiji u toku je rasprava o amandmanima na set finansijskih zakona, ali se više polemisalo o "slučaju" poslanika SDPS Meha Omerovića koji je nedavno priveden na frankfurtskom aerodromu. Najglasniji u kritici Omerovića bili su poslanici… »

Bramerc i Meron: Presuda Karadžiću 2018, Mladiću 2020. godine

Blic 06.06.2018
Žalbeni postupak u predmetu Radovana Karadžić trebalo bi da bude okončan do kraja godine, a u predmetu Ratka Mladića do kraja 2020, najavili su danas glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MIKT) Serž Bramerc i… »

Šarčević: Smenio sam rektora Univerziteta u Kragujevcu

Blic 05.06.2018
Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević potvrdio je danas da je smenio rektora Univerziteta u Kragujevcu Nebojšu Arsenijevića. "Razlog za smenu jeste neponištavanje doktorske diplome sina rektora koji je upisao doktorske… »

Brnabić: Uzbunjivači su važni i hrabri, a na državi je da ih štiti

Blic 06.06.2018
Korpucija je bolest koja društvo čini slabim i siromašnijim, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić i istakla da će vlada nastaviti da vodi tešku borbu protiv korupcije. Brnabić je na međunarodnoj konferenciji "Glasna Pištaljka: Uzbunjivači i… »

Nedimović: Malinari dolaze da pričamo o proizvodnji, a ne o ceni otkupa

Blic 06.06.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je za RTS da će sutra u Ministarstvu poljoprivrede primiti malinare na sastanak tokom kojeg će razgovarati o svim problemima i pokušati da nađu rešenje. Dodaje da neće biti razgovora o ceni, jer kako… »

Vučić sa Ivanićem o situaciji u regionu i mogućim projektima

Blic 06.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu, a razmotrili su i moguće zajedničke ekonomske projekte i… »

Upozorenje: MUP-a: Ne na divlje plaže, deca da budu po nadzorom

Blic 06.06.2018
Zamenik komandanta Ronilačke jedinice Žandarmerije Igor Grcić, pred početak nove kupališne sezone, apelovao je danas na građane da ne koriste divlje plaže i da se na kupalištima ponašaju odgovorno. - Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na… »