Izvor: RTS arhiva vesti 06.06.2018

Kozarev: Arifi iz dana u dan sahranjuje dijalog

RTS 06.06.2018
Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev smatra da šef pregovaračkog tima Prištine Avni Arifi iz dana u dan provokativnim izjavama sahranjuje dijalog Beogada i Prištine i da je poslednji trenutak da EU, kao posrednik u… »

Protest dužnika u švajcarcima, traže mišljenje Vrhovnog kasacionog suda

RTS 06.06.2018
Članovi Udruženja za zaštitu korisnika bankarskih usluga CHF blokirali su saobraćaj u Nemanjinoj ulici ispred zgrade Vrhovnog kasacionog suda i poručili da će protestovati sve dok se predstavnici te institucije ne izjasne o problemu sa isplatom… »

Šabić ponovo o aplikaciji "Izabrani doktor"

RTS 06.06.2018
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić ponovo je ukazao da aplikacija za zakazivanje termina lekarskih pregleda "Izabrani doktor" ima nedostatke, te da je netačna tvrdnja Ministarstva zdravlja da su… »

Vulin: EU da se ogradi od izjave Apostolove

RTS 06.06.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je da, ako Evropska unija hoće da povrati poverenje Srba, onda će morati da se ogradi od izjave šefice kancelarije EU na KiM Natalije Apostolove. "Reći da je nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji izazvano od… »

Više od 1.000 amandmana na set finansijskih zakona

RTS 06.06.2018
Poslanici Skupštine Srbije razmatrali su amandmane na set finansijskih zakona. Nastavak rasprave sutra u 11. Na sednici se polemisalo i o "slučaju" poslanika SDPS Meha Omerovića koji je nedavno priveden na frankfurtskom aerodromu, kao i o kreditima u… »

Kuburović: Nema otvorenih pitanja sa Mehanizmom u Hagu

RTS 06.06.2018
Ministarka pravde Nela Kuburović rekla je u Njujorku da Srbija nema otvorenih pitanja sa sudskim Mehanizmom u Hagu - nasledinkom Haškog tribunala, i da očekuje da će se saradnja i ubuduće odvijati bez problema. Govoreći na sednici Saveta bezbednosti… »

"Smena rektora u Kragujevcu primer vladavine prava"

RTS 06.06.2018
Predsednica Vlade Ana Brnabić zadovoljna je načinom kako je rešena situacija u vezi sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu Nebojšom Arsenijevićem i istakla da je to pravi primer vladavine prava. Premijerka je novinarima u Beogradu rekla da je smena… »

Nedimović za RTS: Sa malinarima ćemo razgovarati o svemu osim o ceni

RTS 06.06.2018
Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović rekao je za RTS da će sutra u Ministarstvu poljoprivrede primiti malinare na sastanak tokom kojeg će razgovarati o svim problemima i pokušati da nađu rešenje. Dodaje da neće biti razgovora o otkupnoj ceni… »

Brnabić: Borba protiv korupcije treba da bude bespoštedna

RTS 06.06.2018
Korupcija je bolest koja društvo čini slabim i siromašnijim, izjavila je premijerka Ana Brnabić i istakla da će Vlada nastaviti da vodi tešku borbu protiv korupcije. Ana Brnabić je na međunarodnoj konferenciji "Glasna Pištaljka: Uzbunjivači i… »

Vučić i Ivanić o situaciji u regionu i mogućim projektima

RTS 06.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu, a razmotrili su i moguće zajedničke ekonomske projekte i druge… »