Politika arhiva vesti 06.06.2018

Kosovski pregovarač optužuje Beograd: Odbili smo "prebiranje po trešnjama", Srbija da sprovede sporazume

Blic 06.06.2018
Šef prištinskog tima u tehničkom dijalogu sa Beogradom Avni Arifi, nastavlja da polemiše sa zvaničnicima Vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju, ocenivši da, kako je naveo, Srbija treba da pokaže "visoku ozbiljnost i da sprovede sporazume… »

Vulin: EU da se ogradi od izjave Apostolove

Blic 06.06.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da, ako Evropska unija hoće da povrati poverenje Srba, onda će morati da se ogradi od izjave šefice kancelarije EU na KiM Natalije Apostolove. "Reći da je nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji… »

Oštra polemika o „slučaju Omerović"

Politika 06.06.2018
Poslanici SRS zahtevali su da Meho Omerović podnese ostavku i povuče se iz javnosti zbog privođenja na frankfurtskom aerodromu, Milorad Mijatović (SDPS) odgovorio im je da se „zloupotrebljava jedan nesrećni događaj”. Raspravu u pojedinostima o… »

Kuburović u UN: Saradnja sa Mehanizmom u Hagu besprekorna

N1 Info 06.06.2018
Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija da se saradnja Beograda sa Međunarodnim rezidualnim mehanizmom za krivične sudove - naslednikom Haškog suda, odvija besprekorno. Izvor: Tanjug… »

Brnabić: Želim da odam priznanje svakom uzbunjivaču

N1 Info 06.06.2018
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da država uzbunjivačima ne duguje samo dobru pravnu zaštitu već i odgovornost institucija u slučajevima prijave korupcije. Učestvujući na međunarodnoj konferenciji "Uzbunjivači i novinari protiv… »

Vučić sa Ivanićem o situaciji u regionu i mogućim projektima

Dnevnik 06.06.2018
BEOGRAD: Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima, situaciji u regionu, a razmotrili su i moguće zajedničke ekonomske… »

Na Balkanu žele mir (foto)

Večernje novosti 06.06.2018
Ministar Vulin na multinacionalnoj vežbi u Grčkoj. Srbija pouzdan partner u borbi protiv terorizma. Srbija je pouzdan partner u suočavanju sa svim izazovima, od migrantske krize do borbe protiv terorizma - ocenio je ministar odbrane Aleksandar Vulin na… »

Goran Vesić predložen za zamenika gradonačelnika Beograda

N1 Info 06.06.2018
Beogradski odbor Srpske napredne stranke odlučio je jednoglasno da za zamenika gradonačelnika Beograda predloži dosadašnjeg gradskog menadžera Gorana Vesića. U saopštenju naprednjaka navodi se da će za članove Gradskog veća predložiti Dragomira… »

Američki ambasador se oglasio zbog niza napada na Srbe

B92 06.06.2018
Američki ambasador u Prištini Greg Delavi izrazio je zabrinutost zbog uznemirujućeg broja incidenata prema pojedincima iz srpske zajednice na Kosovu. On je dodao da su oni u potpunosti neprihvatljivi. Delavi je za Radio "Slobodna Evropa" izjavio da je… »

Priština: Usvojen sporazum o objedinjavanju carine s Tiranom

Dnevnik 06.06.2018
PRIŠTINA: Kosovski parlament usvojio je sporazum o objedinjavanju carina Prištine i Tirane, javlja portal "Juropijan Vestern Balkans". Kako navodi, za sporazum je u utorak glasalo 67 poslanika, jedan je bio protiv, dok je jedan bio uzdržan. Portal… »