Politika arhiva vesti 06.06.2018

Kancelarija za KiM: Arifi sahranjuje dijalog

Danas 06.06.2018
Šef pregovaračkog tima Prištine Avni Arifi iz dana u dan provokativnim izjavama sahranjuje dijalog Beogada i Prištine i poslednji je trenutak da EU, kao posrednik u dijalogu, stane na put takvoj bahatosti i samovolji, navodi se u saopštenju… »

Vulin: EU da se ogradi od izjave Apostolove

Blic 06.06.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin ocenio je danas da, ako Evropska unija hoće da povrati poverenje Srba, onda će morati da se ogradi od izjave šefice kancelarije EU na KiM Natalije Apostolove. "Reći da je nasilje nad Srbima na Kosovu i Metohiji… »

Više od 1.000 amandmana na set finansijskih zakona

RTS 06.06.2018
Poslanici Skupštine Srbije razmatrali su amandmane na set finansijskih zakona. Nastavak rasprave sutra u 11. Na sednici se polemisalo i o "slučaju" poslanika SDPS Meha Omerovića koji je nedavno priveden na frankfurtskom aerodromu, kao i o kreditima u… »

Bramerc i Meron: Presuda Karadžiću 2018, Mladiću 2020.

RTV 06.06.2018
NJUJORK - Žalbeni postupak u predmetu Radovana Karadžić trebalo bi da bude okončan do kraja godine, a u predmetu Ratka Mladića do kraja 2020, najavili su danas glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove (MIKT) Serž… »

Uzbunjivači - ključ za borbu protiv korupcije

Glas Amerike 06.06.2018
Uz poruku da će Vlada nastaviti borbu protiv korupcije i da će pravosuđe nastaviti da sprovodi Zakon o zaštiti uzbunjivača, premijerka Srbije Ana Brnabić je ocenila da je korupcija bolest koja društvo čini slabim i siromašnim, kao i da je… »

Vučić s Ivanićem: Srbija će uvek poštovati Dejton

Mondo 06.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u razgovoru sa srpskim članom Predsedništva BiH Mladenom Ivanićem u Beogradu, da je Srbija opredeljena za unapređenje odnosa sa BiH i da će uvek poštovati Dejtonski mirovni sporazum. Foto… »

Vulin i pripadnici VS na multinacionalnoj vežbi u Grčkoj

N1 Info 06.06.2018
Ministar odbrane Aleksandar Vulin, na poziv ministra nacionalne odbrane Republike Grčke Panosa Kamenosa, prisustvovao je Danu visokih zvanica multinacionalne vežbe "SOFEX – Salamis Storm 18" koja se održava u Neo Peramosu u Grčkoj. Na vežbi uz… »

Gradski odbor SNS odlučio da Vesića predloži za zamenika gradonačelnika Beograda

Novi magazin 06.06.2018
Beogradski odbor Srpske napredne stranke (SNS) odlučio je danas jednoglasno da za zamenika gradonačelnika Beograda predloži dosadašnjeg gradskog menadžera Gorana Vesića. U saopštenju naprednjaka navodi se da će za članove Gradskog veća… »

Američki ambasador se oglasio zbog niza napada na Srbe

B92 06.06.2018
Američki ambasador u Prištini Greg Delavi izrazio je zabrinutost zbog uznemirujućeg broja incidenata prema pojedincima iz srpske zajednice na Kosovu. On je dodao da su oni u potpunosti neprihvatljivi. Delavi je za Radio "Slobodna Evropa" izjavio da je… »

PR: Usvojen sporazum o objedinjavanju carine s Tiranom

B92 06.06.2018
Priština -- Kosovski parlament usvojio je sporazum o objedinjavanju carina Prištine i Tirane, javlja portal "Juropijan Vestern Balkans". Kako navodi, za sporazum je u utorak glasalo 67 poslanika, jedan je bio protiv, dok je jedan bio uzdržan. Portal… »