Kultura arhiva vesti 11.06.2018

Nije ni čudo što ima najbolju zadnjicu: Pogledajte šta Dženifer Lopez radi da bi bila bomba! (video)

Kurir 11.06.2018
Dženifer Lopez ima 48 godina, a može se pohvaliti vrhunskim telom. Ipak, da bi to postigla, pevačica je pokazala na šta je sve spremna, pa je snimak objavila na društvenim mrežama. "Moram da odnesem svoju zadnjicu u teretanu", napisala je Dženifer… »

Na izbornoj listi za SANU 44 kandidata

Politika 11.06.2018
Za redovne članove predloženo je 18 imena, dok je 26 onih koji imaju šansu da se nađu među dopisnim članstvom. Optužbe za propuste u proceduri nisu tačne, kaže Zoran V. Popović, potpredsednik SANU. Na izbornoj skupštini Srpske akademije nauka i… »

Belef od 22. juna, vrhunac 25. juna u Novom Sadu

RTV 11.06.2018
BEOGRAD - Ovogodišnji, 27. Beogradski letnji festival počinje 22. juna. Svi oni koji provode leto u Beogradu do 15. jula imaće priliku da uživaju u 25 različitih programa. Uvertira za Belef 2018. je koncert dečijeg hora Kolibri u sredu 20. juna u… »

Počelo obeležavanje Dana Univerziteta u Nišu: Kompletan program

Naissus info 11.06.2018
Povodom Dana Univerziteta u Nišu, ove sedmice – od ponedeljka 11. do subote 16. juna – obeležava se 53. godišnjica rada ove visokoškolske institucije. Kompletan program proslave Dana Univerziteta u Nišu. Program proslave Dana i nedelje… »

Nišlijka pravi “hvatače snova” koji oslikavaju život i prolaznost

Južne vesti 11.06.2018
Izložba “Zamka za snove” je otvorena u kafe-galeriji “Paris Art”, a posetioci će do 17. juna moći da vide ručno rađene “hvatače snova”, koje je napravila mlada autorka Saška Milovanović. Njena postavka, kako navode organizatori… »

Koncert duhovne muzike večeras u Leskovcu

Južne vesti 11.06.2018
U okviru 10. “Ledamus”-a publika će moći da uživa i u duhovnoj muzici. Koncert crkvenog hora “Branko” održaće se 11. juna od 20 sati u crkvi Odžakliji. Pored crkvenog hora “Branko” koji će nastupiti pod dirigentskom palicom Miroljuba… »

U Nišu za mlađe školarce druženje sa pesnikom i glumcem

Južne vesti 11.06.2018
Poetski čas pesnika Velimira Ralevića i dramsko-muzički prikaz glumca Dejana Đonovića deca će moći da prate danas od 17 sati u Odeljenju knjige za decu Biblioteke "Stevan Sremac". Iz Biblioteke navode da je ovaj program namenjen školarcima od… »

Vuk Karadžić je sačuvao od zaborava, a sada omiljena srpska bajka postaje crtani film!

Srbija danas 11.06.2018
Predivno! Srpska narodna bajka "Devojka brža od konja", koju je pre skoro dva veka od zaborava sačuvao Vuk Karadžić, dobila je i svoju animiranu verziju. Kratki crtani film delo je Go Hektik studija i na predivan način kazuje staru priču o… »

Ko blokira njemu prekršajna kazna?

Press 11.06.2018
Beograd -- Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da je Vlada Srbije uvek spremna da razgovara o svim temama sa svima, ali ne pod pritiskom sa ulice. Foto: Screenshot "Niko sa ulice neće diktirati kako će se Vlada ponašati. Uvek… »

Bogdan Diklić: "Mile Rent-a-bubreg, to sam dobrim delom bio ja"

Nedeljnik 11.06.2018
Imao sam tada 25 godina. Prema tom filmu sam posebno sentimentalan, i ne stidim se tog sentimenta. "Sve ono što sam igrao na filmu, neko je napisao, režirao, pravio scenografiju, neko me je snimao, vukao je tu kameru po faru, i logično je da ovakva… »