Arhiva » Vesti » RTV 11.06.2018

Šešelj: Proces protiv JSO režiran, zahtevamo obnovu

BEOGRAD - Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da je proces protiv pripadnika JSO, zbog oružane pobune 2001. godine režiran, navodeći da je pokrenut kako bi se predstavio kao pokušaj puča.

RTV ponedeljak, 11. jun 2018.  |  Tanjug
RTV: Šešelj: Proces protiv JSO režiran, zahtevamo obnovu

Prema njegovim rečima, puča nije bilo i jedna jedinica policije upotrebljena je u političkim obračunima unutar DOS-a.

Šešelj je kao potvrdu te tvrdnje novinarima podelio stenogramske beleške sa zatvorene sednice Vlade Srbije održane 14. novembra 2001. godine, kojom je predsedavao tadašnji premijer Zoran Đinđić.

Na pitanje šta stenogramske beleške treba da pokažu, Šešelj je rekao da se tu vidi kako je oružana pobuna komentarisana na sednici vlade, kako je iznuđena ostavka tadašnjeg šefa Službe državne bezbednosti i njegovog zamenika, kao i da je tražena ostavka Dušana Mihajlovića.

Dodao je da se u beleškama može videti i da se navodno Đinđić tome suprotstavljao, a da je "u stvari Đinđić potajno radio sa pripadnicima jedinice koja je izašla na ulice".

Šešelj je istakao da se tu vidi da nije bilo nikakvog puča, da je bio najavljen izlazak na ulice, da su krenuli samo sa ličnim naoružanjem i da su bili u pratnji saobraćajne policije.

"Takav se puč u svetu nigde ne vrši", kazao je Šešelj.

Naveo je da je cilj SRS da se sve činjenice iznesu u javnost.

"Mi ćemo narednih dana mnogo na tome da radimo. Želimo da se raskrinka sve što se dešavalo u procesu dolaska DOS mafije na vlast i u prvim godinama njihove vlasti", rekao je Šešelj ispred Specijalnog suda gde se danas nastavlja proces protiv pripadnika JSO.

Kako je rekao, prvo se mora ići na raskrinkavanje četiri atentata: ubistva Slavka Ćuruvije, ubistva Ivana Stambolića, atentat na Ibarskoj magistrali gde su stradala tri telohranitelja Vuka Draškovića i brat Danice Drašković i pokušaj atentata u Budvi.

Šešelj je rekao da posle toga treba nastaviti sa "raskrinkavanjem prvih poteza tadašnje nove vlasti u saradnji sa surčinskim klanom, kao što su otmice, naplate milionskih suma novca i ubistva Đinđića".

"Dolazimo do ubistva Đinđića i zataškavanja na taj način što su streljani od strane vlasti Dušan Spasojević i Mile Luković Kum", rekao je Šešelj.

On je zaključio da je suđenje Miloradu Ulemeku Legiji i Zvezdanu Jovanoviću bilo režirano i najavio da će zahtevati obnovu tih procesa na osnovu, kako je rekao, jakih argumenata.


Objavljeno na sajtu rtv.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

©2019 Netmark d.o.o.