Društvo arhiva vesti 26.06.2018

Fiskalni savet: Izdvojiti 1% BDP iz budžeta za životnu sredinu

EurActiv 26.06.2018
Srbija je među najzagađenijim zemljama u Evropi i u narednih 10 do 15 godina potrebno je da u zaštitu životne sredine i komunalnu infrastrukturu uloži oko 8,5 milijardi evra iz budžeta, rekao je 26. juna predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović… »

U Srbiji sutra oblačno i sveže, povremeno s kišom

Novi magazin 26.06.2018
U Srbiji će sutra biti oblačno i sveže, povremeno s kišom, a veća količina padavina očekuje se u istočnim, centralnim, zapadnim i jugozapadnim predelima, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). U istočnim i centralnim predelima… »

Četiri Grkinje i zaključana vrata kuća uništile S.A.B travel

Blic 26.06.2018
Vlasnik agencije S.A.B. travel Stevan Buđić kaže da su problemi agencije počeli kada vlasnici zakupljenih i plaćenih kuća u Grčkoj nisu hteli da prime turiste. Iako je kaže svestan da to putnike koji su ostali bez aranžmana ne zanima, Buđić je… »

Deca na putu droge, kako roditelji i škola mogu da pomognu?

RTV 26.06.2018
BEOGRAD - Direktorka Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj Mira Kovačević izjavila je danas da raste broj mladih koji probaju ili imaju bilo kakva iskustva sa psihoaktivnim supstancama, ali da to ne znači da automatski raste broj… »

Dejanović: Alarmantno je što toliko mladih želi da ode iz Srbije

Blic 26.06.2018
Podatak da jedna trećina od 11.000 anketiranih studenata želi da nakon završenih studija napusti Srbiju, te da polovina od njih ne traži nikakve uslove kako bi eventualno razmislila da ostane u zemlji je alarmantan podatak i najvažniji za… »

Odobreno lečenje 26 dece u inostranstvu

N1 Info 26.06.2018
Ove godine odobreno je lečenje 26 dece u inostranstvu i slanje 48 uzoraka za genetska i metabolička ispitivanja, za šta je iz Budžetskog fonda za lečenje dece u inostranstvu Ministarstva zdravlja utrošeno 157.176.284 dinara, saopštilo je… »

"Potreban novi modeli finansiranja širokopojasnih mreža"

B92 26.06.2018
Beograd -- Ulaganje u IKT infrastrukturu najveći izazov za ubrzanu digitalnu transformaciju u Srbiji, kaže državna sekretarka Tatjana Matić. Matić je učestvujući na Digitalnoj skupštini u Sofiji a povodom pokretanja Digitalne agende za Zapadni… »

AMSS: Kamioni na Batrovcima četiri sata, a tri na prelazima Kelebija i Šid

Kurir 26.06.2018
BEOGRAD - Kamioni na graničnom prelazu Batrovci sa Hrvatskom čekaju oko četiri časa dok zadržavanje na teretnim terminalima prelaza Kelebija sa Madjarskom i Šid sa Hrvatskom, iznosi oko tri časa, saopštio je večeras Auto-moto savez Srbije (AMSS)… »

Emir Kusturica: Na Kosovu se događa jedna od najvećih pljački 20. veka

Kurir 26.06.2018
BEOGRAD - Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica kaže da se na teritoriji Kosova u ovom trenutku događa jedna od najvećih pljački u 20. veku i smatra da aktuelno rukovodstvo mora da se bori za to bogatstvo i da se izbori i za podelu bogatstva i… »

Niški Dom zdravlja ostao bez MMR vakcine

Novi magazin 26.06.2018
Dom zdravlja u Nišu trenutno ne raspolaže MMR vakcinom (za morbile, zauške i rubeole), saznaje agencija Beta u u toj zdravstvenoj ustanovi. Nadležni u toj ustanovi nisu želeli da daju odgovor od kada vlada nestašica MMR vakcine, ali prema tvrdnjama… »