Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 26.06.2018

Veća ulaganja u ekologiju ubrzala bi privredni rast Srbije za najmanje 0,5 odsto

Blic 26.06.2018
Godišnje povećanje izdvajanja iz budžeta za zaštitu životne sredine za oko 1,3 odsto bruto domaćeg proizvoda (BDP), odnosno za oko 500 miliona evra, dovelo bi do ubrzanja privrednog rasta Srbije za najmanje 0,5 procentnih poena, ocenio je danas… »

Upozorenje meteorologa: Ovako je bilo u Srbiji pre desetak dana, hoće li se sutra ponoviti iste scene

Blic 26.06.2018
U Srbiji se sutra očekuje veća količina padavina, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ), a najkritičnije će biti na zapadu i jugozapadu zemlje. U istočnim i centralnim predelima, kako se navodi u upozorenju, količina padavina… »

Četiri Grkinje i zaključana vrata kuća uništile S.A.B travel

Blic 26.06.2018
Vlasnik agencije S.A.B. travel Stevan Buđić kaže da su problemi agencije počeli kada vlasnici zakupljenih i plaćenih kuća u Grčkoj nisu hteli da prime turiste. Iako je kaže svestan da to putnike koji su ostali bez aranžmana ne zanima, Buđić je… »

"Roditelji i kad primete da im se dete drogira, ne žele da pogledaju istini u oči"

Blic 26.06.2018
Direktorka Specijalne bolnice za bolesti zavisnosti u Drajzerovoj Mira Kovačević izjavila je danas da raste broj mladih koji probaju ili imaju bilo kakva iskustva sa psihoaktivnih supstancama, ali da to ne znači da automatski raste broj mladih… »

Dejanović: Alarmantno je što toliko mladih želi da ode iz Srbije

Blic 26.06.2018
Podatak da jedna trećina od 11.000 anketiranih studenata želi da nakon završenih studija napusti Srbiju, te da polovina od njih ne traži nikakve uslove kako bi eventualno razmislila da ostane u zemlji je alarmantan podatak i najvažniji za… »

Čeka se na graničnim prelazima: Oprez u vožnji zbog padavina u većem delu Srbije

Blic 26.06.2018
Vozače danas, prema rečima meteorologa, u većem delu Srbije očekuje promena vremena i ponovne padavine, što direktno utiče na bezbednost, pa vozači moraju biti dodatno oprezne, saopštio je Auto-moto savez Srbije. Slaba kiša padala je jutros u… »

Kusturica o Kosovu: Kako da jedna kuća pristane da bude opljačkana ako može da se brani

Blic 26.06.2018
Proslavljeni srpski reditelj Emir Kusturica kaže da se na teritoriji Kosova u ovom trenutku događa jedna od najvećih pljački u 20. veku i smatra da aktuelno rukovodstvo mora da se bori za to bogatstvo i da se izbori i za podelu bogatstva i teritorije… »

Čuveni astronaut tuži svoju decu zbog krađe novca

Blic 26.06.2018
Čuveni astronaut Baz Oldrin tuži dvoje dece i njihove bivše poslovne menadžere jer su mu navodno ukrali novac, ali i za klevetu jer govore da boluje od demencije. Tužba, otkrivena u ponedeljak, podneta je u Floridi, nedelju dana nakon što su njegova… »

Posle grčke, Francuska: Na putu Makedonije ka EU je nova prepreka

Blic 26.06.2018
Na predstojećem samitu EU u Briselu bi, između ostalog, trebalo da bude odluceno i to da li Makedonija može da započne pristupne pregovore s tim blokom, ali bi veto mogla da uloži - Francuska, navodi danas "Dojče vele". To bi moglo da ugrozi… »

Mladenović o stanju u Srbiji: Od droge su zavisna i deca od dvanaest godina

Blic 26.06.2018
- Pacijenti Klinike za bolesti zavisnosti Instituta za mentalno zdravlje su i deca od 12 godina - kaže načelnik klinike Ivica Mladenović i ukazuje da u slučaju da dete koristi narkotike potrebno da se leči "cela porodica". On objašnjava, za Tanjug… »