Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 26.06.2018

Doručak u restoranu platio je šest funti, a kada je otvorio kutiju u neverici je morao da ga slika

Blic 26.06.2018
Razočaran posetilac restorana koji radi u okviru aerodroma Luton u Velikoj Britaniji objavio je fotografiju doručka koji je platio skoro šest funti, a koji se sastoji iz dva trouglasto sečena parčeta belog tost hleba i tri kuvana jajeta nehajno… »

Algoritam umesto vidovnjaka: "Fejsbuk" bi mogao da predvidi kada ćete se venčati, promeniti posao, dobiti dete pa čak i…

Blic 26.06.2018
Društvena mreža "Fejsbuk" poznata je po izuzetno velikom obimu informacija koje prikuplja o korisnicima, a nedavno primenjeni patenti u stanju su da, osim beleženja nečije dnevne rutine, predvide i mnoge značajne događaje koji ga čekaju. Većina… »

Krzneni spasilac u akciji: Pas kojii "oživljava" svog vodiča oduševio milione ljudi (video)

Blic 26.06.2018
Korisnici interneta ne prestaju da se oduševljavaju nizom zapisa o psima koji junački asistiraju na slučajevima raznih zločina ili pomažu slepim i slabovidim ljudima u obavljanju svakodnevnih obaveza. Međutim, video koji je poslednjih dana zaživeo… »

Preprodavao knjige, otimao se za krštenja: Kandidat za dekana Bogoslovskog fakulteta ima desetine prijava

Blic 26.06.2018
Sveštenik Vladimir Vukašinović, protiv koga je podneto na desetine pritužbi u Patrijaršiju zbog mahinacija i zloupotrebe novca, jedan je od kandidata za novog dekana Bogoslovskog fakulteta. Iako je ovaj fakultet daleko od očiju javnosti, deo je… »

Odgovor na večito pitanje: Nauka ponudila rešenje za misteriju ko je pametniji - psi ili mačke

Blic 26.06.2018
Večita dilema na temu inteligencije pasa i mačaka još traju, zbog čega sada su naučnici rešili konačno da otkriju odgovor, piše "Miror". Suzana Herkulano-Houzel, poznati naučnik sa Univerziteta Vanderbilt smatra da su psi bistriji, a sa njeno… »

Preživela je tako jaku oluju na Mont Everestu da je “molila smrt da brzo dođe”, a onda je poginula u sopstvenom domu

Blic 26.06.2018
Šarlot Foks je proslavila 39. rođendan na "Krovu sveta", pošto je sebi ispunila san da osvoji Mont Everest. Nekoliko sati nakon što je stigla do vrha, strastvena planinarka ležala je u položaju fetusa i molila se da "smrt dođe brzo". Ipak, bila je… »

Lončar: Problem upotrebe sintetičkih droga izneću pred Vladu

Blic 25.06.2018
Smrt tri mlade osobe u Srbiji usled prekomernog uzimanja sintetičkih droga naći će se na sednici Vlade Srbije, a ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je danas da već ima neke predloge u vezi sa tim i da će ih prvo izneti unutar Vlade. - To su… »

Kada sedite na njegovoj teritoriji, pas uradi ono što i uvek - "obeleži" vas (video)

Blic 25.06.2018
Kada pas želi da vas istera sa svoje teritorije, desi se ovo: Za gledaoce krajnje komična, a za ovog Indijca krajnje neprijatna scena.… »

U Srbiji vlada epidemija srčanog crva koji može biti smrtonosan za pse, a može da pređe i na ljude

Blic 25.06.2018
Srčani crv, bolest koju prenose komarci, preplavila je Srbiju, a veterinari upozoravaju da je gotovo svaki treći pas zaražen, dok bolest može da pređe čak i na ljude. Paklene temperature i neodgovornost lokalnih samouprava, koje zanemaruju… »

Deveruše, juriiiiš! Ovo je najbizarnije bacanje bidermajera koje ste videli (video)

Blic 25.06.2018
Običaj bacanja bidermajera datira daleko unazad, a ova mlada je rešila da se njen ritual bacanja istog umnogome razlikuje od ostalih.… »