Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 26.06.2018

"Ovo je frapantno": Škola na matursko veče dovela tigra, đaci u šoku (video)

Blic 26.06.2018
Pored toga što je matura za sve tinejdžere sama po sebi nezaboravna, za učenike Srednje škole "Kristofer Kolumbo" iz Majamija, ovo je i te kako bilo nezaboravno veče. Naime, tema ovogodišnje proslave mature bila je "Dobrodošli u džunglu", a… »

Voz je stao kod Požege, smrtonosna cisterna je otkačena, a svi tragovi vode ka bandi kradljivaca goriva

Blic 26.06.2018
Istraga o slučaju “izgubljene” cisterne na stajalištu Kalenići kod Požege i dalje je u toku, ali bi uskoro misteriozni čvor ko je otkačio vagon sa 30 tona gasa sa kompozicije mogao da bude raspetljan. Prema saznanjima „Blica“, tragovi ka… »

Vladan Radovanović u Galeriji RTS

Blic 26.06.2018
Izložba dela multimedijalnog i višestranog umetnika Vladana Radovanovića "Vokovizuel SP" (specijalna poetika) biće otvorena večeras u 19 časova u Galeriji RTS, saopštili su organizatori. O delu i nadasve raznovrsnom i plodonosnom stvaralaštvu… »

Pogledajte trejler za domaći film o kom svi pričaju

Blic 26.06.2018
"Zlogonje", debitanski film Raška Miljkovića o dečaku koji je rođen sa cerebralnom paralizom, domaću premijeru imaće 27. septembra a mi vam donosimo ekskluzivan trejler. Ovo ostvarene koje je odnelo prvu nagradu na TIFF Kids festivalu u Torontu kao… »

Bizaran trend mladenaca u Kragujevcu: Slikaju se na grobnici streljanih đaka

Blic 26.06.2018
Dan kada se se ljubav kruniše brakom, jedan je od onih koji se pamte do kraja života. Dvoje se obećavaju jedno drugom, i tada bukvalno, postaju jedno biće, jedno telo, i ostaju najbolji prijatelji i partneri i u dobru i zlu. Ali, sve to ushićenje… »

Anketa: Da li biste otišli na zahvat kod neregistrovanog estetskog hirurga?

Blic 26.06.2018
Sve veći broj ljudi spreman da iz različitih razloga "pohodi" estetske hirurge bez licence. Da li biste se i vi odlučili na ovakav korak i zašto?… »

Makedonac je izašao iz zatvora posle 24 godine, a sada moli da ga vrate iza rešetaka: Razmišljam da napravim zločin da me…

Blic 26.06.2018
Nakon 24 godine provedene u najvećem makedonskom zatvoru Idrizovo u Skoplju, Slavčo Blaževski (48) iz Tetova ne zna kako da na slobodi nastavi sa životom, pa moli da ga vrate nazad iza rešetaka. Na slobodu je pušten 22. februara ove godine nakon… »

Istorijska misterija: Otkud slike australijskih kakadua u Evropi u 13. veku?

Blic 26.06.2018
Grupa naučnika otkria je najstariije evropske ilustracije australijskog kakadua u rukopisu iz 13. veka. Četiri crteža belog kakadua pronađena su u sokolskoj knjizi koju je nekada posedovao rimski car Fridirh II Hoenštaufen. Knjiga se sada nalazi u… »

(Video) Monasi prevaranti "drže" centar Beograda: Pašćete na njihov širok osmeh i molećiv pogled, ali ako ih naljutite...

Blic 26.06.2018
Izgledaju kao pravi budistički monasi, nose prepoznatljivu narandžastu odeću i već danima špartaju centrom Beograda. Prijatni su, učtivi i nasmejani, ali ima jedna stvar zbog koje se trenutno naljute i besno vam okreću leđa. Otkud oni ovde i koja… »

Izložbom u čast "rumunskog Kafke" večeras počinje Beogradski festival evropske književnosti

Blic 26.06.2018
Izložbom crteža i fotografija "Iz neposredne nestvarnosti" večeras (19) će u Domu omladine Beograda biti otvoren 7. Beogradski festival evropske književnosti. Izložba je posvećena prozi „rumunskog Kafke“ Maksa Blehera koji poslednjih godina… »