Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 26.06.2018

Sneg u junu! Ako ste mislili da je u Srbiji hladno, pogledajte kakvo je vreme u Sloveniji (foto, video)

Blic 26.06.2018
Niske temperature i loše vreme su iznenadili sve žitelje Balkana, ali posle slika i informacija koje nam dolaze iz Slovenije, možemo da kažemo kako se let baš grubo pougrava sa nama. Na Julijskim Alpima u mestu Kredarica, na nadmorskoj visini od… »

Smestili ga u "čistilište": Patrijarh Irinej na crnoj listi ukrajinskih nacionalista

Blic 26.06.2018
Kontroverzni ekstremistički sajt "Mirotvorac" iz Kijeva stavio je srpskog patrijarha Irineja na crnu listu, a ukrajnski nacionalisti koji stoje iza ovog portala, inače zabranjenog u Rusiji, dodelili su mu "titulu" - antiukrajinski propagandista. Povod… »

Četvorica uhapšena zbog pretnji, drskog i bezobzirnog ponašanja

Blic 26.06.2018
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu su danas, po skraćenom postupku, sudiji Prekršajnog suda u Kragujevcu priveli četiri osobe iz Kragujevca, zbog drskog i bezobzirnog ponašanja. M. P, R. J. i M. L. su na saslušanju zbog sumnje… »

A zašto ne vratimo Srbe? Hrvatski istoričar ima predlog kako da reše "demografsku katastrofu"

Blic 26.06.2018
Hrvatski istoričar Hrvoje Klasić predlaže da Hrvatska reši problem demografskog pada tako što će vratiti Srbe, koji su pod pritiskom ili dobrovoljno, napustili tu zemlju devedestih godina prošlog veka. - Hrvatska je vekovima domovina Srbima, isto… »

Vukosavljević: Radio i TV sadržaji deo kulturnog nasleđa

Blic 26.06.2018
Drugi Regionalni simpozijum o digitalizaciji filmske i televizijske arhivske građe počeo je danas u prostorijama Ministarstva kulture i informisanja, gde je prethodno potpisan Sporazum o saradnji između Ministarstva, Visoke škole elektrotehnike i… »

"I: meni u Srbiji traže pare kada hoću da kupim pivo ili burek!": Kako je jedan Grk odgovorio nezadovoljnim srpskim turistima

Blic 26.06.2018
Naši turisti često umeju da se žale na letovanje u Grčkoj, prvo im smetaju gužve na granicama, zatim su nezadovoljni ako ih iznenadi hladno vreme i kiša, a tek cene u turističkim centrima... Tim povodom jedan Grk je na društvenim mrežama podelio… »

Dileri seju smrt među tinejdžerima: Kako da prepoznate dete koje koristi drogu

Blic 26.06.2018
Činjenica koja sve više zabrinjava nije samo to što mladi u Srbije sve ranije probaju drogu, već i ta da od nje sve češće umiru, kao i to da ima sve više tinejdžera koji drogu diluju! Većina mladih drogu proba oko 16. godine, mada je sve više… »

Muke za turiste: Zašto je Jadransko more hladno usred leta?

Blic 26.06.2018
Turistička sezona uveliko je počela, ali ne kako su turisti zamišljali... More je izrazito hladno za ovo doba godine, a evo i zbog čega:… »

Rastrgnuti u čeljustima belih zveri: Ovo su najkrvaviji napadi ajkula na Jadranu

Blic 26.06.2018
Slušali smo razne priče kako je Jadransko more bezbedno i kako opasne vrste ajkula tu ne zalaze, osim ponekad prateći velike brodove...ali istina je potpuno drugačija...… »

Đuričko: Čini mi se da u Srbiji padaju iste nacionalističke kiše iz devedesetih

Blic 26.06.2018
-Hrvatska publika ga voli iz brojnih filmova poput "Do koske", te "Munje", koji i danas, gotovo 20 godina nakon što je snimljen, funkcioniše kao nezaobilazna lektira brojnim mladim filmofilima u Hrvatskoj i Srbiji. Nikolu Đurička smo uhvatili tokom… »