Izvor: Kurir arhiva vesti 26.06.2018

Beogradska policija u akciji, palo 5 dilera: Pretresli im kola, a kada su otvorili gepek, droga do krova! (video)

Kurir 26.06.2018
BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je pet ljudi zbog proizvodnje i prodaje droge i kod njih zaplenila više od 19 kilograma marihuane, saopšteno je danas iz MUP-a Srbije. Uhapšeni su K.S. (30), J.S. (30), S.N. (32), V.D. (28) i S.K. (26). Policija… »

Fiskalni savet: Srbija među najzagađenijim zemljama u Evropi, za čišćenje osam i po milijardi evra

Kurir 26.06.2018
Srbija je među najzagađenijim zemljama u Evropi i u narednih 10 do 15 godina potrebno je da u zaštitu životne sredine i komunalnu infrastrukturu uloži oko 8,5 milijardi evra iz budžeta, rekao je predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović. On je na… »

Vučić posle razgovora sa murom: Interes Srbije je jačanje saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom

Kurir 26.06.2018
BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas političkog direktora Ministarstva spoljnih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Ričarda Mura, sa kojim je razgovarao o bilateralnim odnosima i situaciji u regionu. Predsednik Vučić je izrazio… »

Poslanici nastavili raspravu: Narodna skupština i danas o amandmanima, sednice u znaku žestokih polemika

Kurir 26.06.2018
Skupština Srbije nastavila je danas raspravu o amandmanima na Predlog zakona o ratnim memorijalima, a na dnevnom redu su i izmene i dopune Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom, kao i o sezonskim radnicima. Na Predlog zakona o ratnim… »

Na jugu najveći skok cena: Konačna cena maline sledeće nedelje?

Kurir 26.06.2018
KOSJERIĆ - Dobrivoje Radović, predsednik Asocijacije malinara Srbije, kaže da će cena maline biti poznata sledeće nedelje, a trenutno je, dodaje, najveći pomak napravljen na jugu zemlje, gde je sa 50 dinara kilogram dostigao 110 dinara. Istovremeno… »

(Video)Srpsko-Hrvatska svađa u savetu Evrope: Aleksandar Šešelj optužio premijera Hrvatske da slavi fašizam

Kurir 26.06.2018
Poslanik SRS Aleksandar Šešelj, sin Vojislava Šešelja je na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, koji se obraćao skupštini, optužio da glorifikuje Jasenovac i tretira Srbe kao… »

Novo upozorenje meteorologa! U sredu snažno nevreme, evo u kojim delovima Srbije će biti najkritičnije!

Kurir 26.06.2018
U Srbiji se u sredu očekuje veća količina padavina, u istočnim i centralnim predelima između 20 i 30 litara po metru kvadratnom, a na zapadu i jugozapadu i do oko 40 litara po metru kvadratnom, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod. Vetar… »

Vlada makedonije poručila: Odluka Ivanova neće uticati na primenu dogovora sa Grčkom!

Kurir 26.06.2018
SKOPLJE - Odluka predsednika Makdonije da ne potpiše dogovor sa Grčkom bila je očekivana i neće uticati na primenu tog sporazuma, saopštila je danas makedonska vlada. Portparol Vlade Makdonije Mile Bošnjakovski je rekao da odluka predsednika države… »

Stravična nesreća u Austriji: Sudar vozova kod Sankt Peltena, desetine povređeno, među njima mnogo dece! (foto)

Kurir 26.06.2018
U okolini Sankt Peltena na severoistoku Austrije, jutros je voz, u kojem su bila pretežno deca, iskočio iz šina. Tri odrasla putnika voza zadobila su teške povrede, a 27 putnika lakše, prenela je Sonja Kelner iz Crvenog krsta pokrajine Donja… »

Šef srpske diplomatije izričito o dijalogu Beograda i Prištine: Rešenje za KiM ne može da bude priznanje nezavisnosti

Kurir 26.06.2018
Ukoliko želimo trajno rešenje za Kosovo i Metohiju, ono ne može da se zasniva na tome da Srbija prizna nezavisnost, a primetno je da Priština nema volju za postizanje kompromisa, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Dačić smatra… »