Izvor: Telegraf arhiva vesti 26.06.2018

Albanci širom sveta ponovo ujedinjeni: Sakupili brdo novca da plate kaznu Džake i Šaćirija!

Telegraf 26.06.2018
Zbog emocija i radosti koje su doneli svojim sunarodnicima, Albanci odlučili da "dreše kesu" Posle sankcija koje je FIFA izrekla na račun fudbalera Švajcarske, Granita Džake, Đerdana Šaćirija i kapitena Lihtštajnera, albanska dijaspora odlučila… »

Makedonski predsednik zvanično odbio da potpiše sporazum sa Grčkom o novom imenu

Telegraf 26.06.2018
Prema rečima Ivana, razlozi za nepotpisivanje su jer, kako kaže, nije ovlašćen da potpiše Ukaz o proglašenju pomenutog zakona. Makedonski predsednik Ðorđe Ivanov zvanično je odbio je da potpiše ukaz o proglašenju Zakona o potvrđivanju… »

Dačić o novoj realnosti u Prištini: Daleko smo od konačnog rešenja za Kosovo

Telegraf 26.06.2018
- Ta pretnja govori o tome da oni neće kompromis, već hoće da Beograd prizna nezavisnost Kosova ili da oni vojnom akcijom zauzmu sever Kosova i Metohije - istakao je ministar spoljnih poslova. Ukoliko želimo trajno rešenje za Kosovo i Metohiju, ono… »

Sud prelomio: Ništa od ukidanja pritvora Zoranu Marjanoviću

Telegraf 26.06.2018
Ovu odluku danas je donelo Krivično vanpretresno veće Višeg suda u Beogradu. Zoranu Marjanoviću, suprugu ubijene pevačice Jelene Krsmanović, koji je osumnjičen za njeno ubistvo, produžen je pritvor, saznaje "Blic". Ovu odluku danas je donelo… »

U dijalog Beograda i Prištine se uključuje osoba koja nije naklonjena Srbiji: Da li će prisustvo Angeline Ajnnhorst…

Telegraf 26.06.2018
Njen zadatak je da ubrza i intenzivira razgovore između predstavnika srpskih vlasti i privremenih institucija na KiM, kao i sprovođenje postignutih dogovora. Posle poslednje runde dijaloga između Beograda i Prištine, gde je pala odluka o inteziviranju… »

Edi Rama otvorio račun za Šaćirija i Džaku i pokrenuo akciju "Ne plaši se orla": Moli ljude da doniraju novac za kazne

Telegraf 26.06.2018
Ramin potez nastavak je kampanje prikupljanja novca za švajcarske reprezentativce, poreklom sa Kosmeta, nakon što je i albanska dijaspora iz Njujorka pokrenula akciju za plaćanje kazne. Premijer Albanije Edi Rama otvorio je račun u jednoj banci u… »

Ženama više nikada neće moći da postave ova pitanja na razgovoru za posao, jer će biti zabranjena zakonom

Telegraf 26.06.2018
Počela javna rasprava o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti. Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je danas na javnoj raspravi o Nacrtu zakona o rodnoj ravnopravnosti da je ključni cilj tog zakona da stvori jednake šanse za muškarce… »

Brazil ne računa na dvojicu standardnih igrača za meč sa Srbijom!

Telegraf 26.06.2018
Reprezentacija Brazila moraće sa kombinovanim timom na Orlove. Reprezentacije Brazila za meč sa Srbijom neće moći da računa na dvojicu igrača. Poslednja utakmica u grupi E, 27 juna u sredu igra se od 20 sati u Moskvi. Brazilski trener Tite biće u… »

Potpukovnik Husović pucao zbog premeštaja na novo radno mesto: Određen mu je pritvor do 72 sata

Telegraf 26.06.2018
Husović je oružje upotrebio zbog nezadovoljstva premeštajem na novo radno mesto i zato što je navodno sprečen da uđe u kancelariju generalne direktorke Direktotrata za materijalne resurse u Min istarstvu odbrane. Potpukovniku Vojske Crne Gore Eminu… »

Zaev obećao da će podneti ostavku ako referendum o dogovoru sa Grčkom ne uspe (foto)

Telegraf 26.06.2018
Prema njegovim rečima, važno je da članice EU i NATO pošalju poruku ohrabrenja Makedoniji. Makedonski premijer Zoran Zaev izjavio je da je uveren da će referendum o dogovoru sa Grčkom oko imena biti uspešan, a da će ako ne bude tako, podneti… »