Politika arhiva vesti 26.06.2018

Skuština Srbije raspravlja o otkrivanju groba Draži Mihailoviću

Danas 26.06.2018
U Skupštini Srbije poslanici su u utorak raspravljali o amandmanima na predlog Zakona o ratnim memorijalima, prilikom čega se povela polemika o tome da li je potrebno podići grob generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću, prenosi Radio Slobodna Evropa… »

Politički direktor Forin Ofisa u Beogradu: Srbija za kompromis, ali ne pristaje na poniženja

RTV 26.06.2018
BEOGRAD - U Beogradu boravi politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Velike Britanije, Ričard Mur, koji se odvojeno sastao sa najvišim srpskim zvaničnicima. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je danas političkog direktora… »

Srpska lista: Ranjavanje mladića, dokaz da ekstremnim krugovima ne odgovara dijalog

Novi magazin 26.06.2018
Srpska lista ocenila je danas da je ranjavanje mladića u naselju Suvi Do, kod Kosovske Mitrovice dokaz da ekstremnim krugovima na Kosovu ne odgovara da se problemi rešavaju dijalogom. "Ekstremni krugovi među Albаncimа pokаzuju dа im smetа dijаlog… »

Prijem novih članica ostaje ključna politika EU

N1 Info 26.06.2018
Šefovi diplomatija Evropske unije su u Luksemburgu potvrdili da prijem novih zemalja u članstvo ostaje ključna politika Unije i naglasili da je za Srbiju na tom putu od presudne važnosti jačanje vladavine zakona i sređivanje odnosa s Prištinom… »

Srbija otvorila dva nova poglavlja – 33 i 13

Danas 25.06.2018
Evropska unija je na Međuvladinoj konferenciji u Luksemburgu otvorila dva nova poglavlja u pristupnim pregovorima sa Srbijom – poglavlje 33 o finansijskim i budžetskim odredbama, i 13 o ribarstvu, prenosi N1. Ministarka za evropske integracije… »

Dačić: Prerano za priče o referendumu

Beta 26.06.2018
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da je prerano pričati o tome kada bi mogao da bude održan referendum o trajnom rešenju kosovskog problema. "O tome da li će ga uopšte biti i kada će se desiti prerano je razgovarati", kazao je… »

Vučić sa delegacijom francuskih preduzetnika: Sve veće interesovanje za poslovanje sa Srbijom, osnažiti ekonomsku saradnju

Kurir 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas članovima delegacije MEDEF - Pokreta francuskih preduzetnika, da Srbija pridaje veliki značaj razvoju odnosa sa Francuskom, a posebno razvoju ekonomske saradnje. Predsednik Vučić je istakao da ga… »

Mediji: Ajnhorst posrednik dijaloga Beograda i Prištine

RTV 26.06.2018
BRISEL - Direktorka Odseka za zapadnu Evropu, zapadni Balkan i Tursku u Evropskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Angelina Ajnhorst biće ključni posrednik u narednoj fazi dijaloga Beograda i Prištine, pišu "Večernje novosti". Kako navodi list, njen… »

Đilas i Vesić se ne slažu oko datuma početka izgradnje metroa u Beogradu

Beta 26.06.2018
Šef odborničke grupe Saveza za Srbiju Dragan Djilas ocenio je danas da izgradnja prve linije metroa u Beogradu nikako ne može početi 2020. godine kako je obećala vlast u Beogradu, dok je zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao da će izgradnja… »

Vučić i Tači u Briselu opet za 14 dana

Blic 26.06.2018
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić verovatno će se za dve nedelje ponovo sastati u Briselu sa predsednikom Kosova Hašimom Tačijem, saznaje "Blic". Ova informacija potvrđena je našem listu i u kabinetu predsednika Vučića. Nastavak dijaloga u tako… »