Nauka & Tehnologija arhiva vesti 26.06.2018

UPIS ERP – izbor koji morate imati

PC Press 26.06.2018
U modernom svetu klijent je u centru pažnje, ali lako uviđamo da je to samo marketinški nastup, jer on često postane talac sopstvenog izbora. Ipak, klijent treba da zadrži pravo na mišljenje, a zatim i pravo stvarnog izbora! Gledajući ERP… »

WPA3 donosi još bolju sigurnost za Wi-Fi

Benchmark 26.06.2018
Wi-Fi sigurnost nakon 14 godina konačno dobija poboljšanje. Wi-Fi Alliance je zvanično objavio WPA3, standard naredne generacije koji obećava da će ispraviti brojne ranjivosti koje već duže postoje u sferi bežičnih mreža. Ono što je… »

Samanta, ženski robot koji kaže "Ne!" / VIDEO

B92 26.06.2018
Kreator seks robota Samante dokotor Serđi Santos unapredio je, na nagovor supruge, svog robota tako da ona sada može da odbije seks, ukoliko nije rasposložena. Samanta sada može da odbije "naklonost" svog partnera, odnosno "korisnika", ukoliko oseti… »

Izumrla vrsta gibona otkrivena u grobnici u Kini

RTS 26.06.2018
Giboni (familija Hylobatidae) igraju važnu ulogu u kineskoj kulturi. Ove životinje su više od tri milenijuma prisutne u tradicionalnoj književnosti i umetnosti. Njihove osobine kao zaštitnika murosti i plemenitosti u kineskoj mitologiji učinile su… »

Samsung Galaxy Note9 sertifikovan mesec dana ranije

Benchmark 26.06.2018
Dolazeći Samsung Galaxy Note9 je sertifikovan od strane FCC-a. Ovo je normalan korak u procesu pred objavu telefona, ali ono što je zanimljivo jeste da je prošle godine Galaxy Note8 kroz FCC sertifikaciju prošao krajem jula. Da li ovo znači da će se… »

Nova Call of Duty priča vodi nas i u Staljingrad

Mondo 26.06.2018
Nove mape i nove misije, pucačina po Europi i Africi u trećem dodatku za Call of Duty: WWII igru! Nakon najave Activision-a, 26.juna je otkriven novi DLC za Call of Duty: WWII za PS4. Ime mu je United Front i donosi tri nove multiplayer mape (Market… »

Kako instalirati čist Android na Huawei uređaje

PC Press 26.06.2018
Huawei i Honor telefoni i tableti važe za izuzetno kvalitetne uređaje, ali nisu svi fanovi njihovog EMUI softvera. Ova prilično modifikovana verzija stock Androida nudi brojne opcije koje su nekima veoma korisne, dok ih drugi opisuju kao bloatware… »

Aleksandar Čabrilo: Uslužni biznis biva neopravdano potcenjivan u našoj IT javnosti

StartIt 26.06.2018
U intervjuu sa Aleksandrom Čabrilom pričamo o uvek značajnoj temi proizvoda i usluga u tehnološkom biznisu, INTEL-u u Srbiji, brain-to-computer interfejsu. Aleksandra sam upoznao gotovo u prošlom životu — kada je naša organizacija krenula da se… »

Micron započeo sa masovnom proizvodnjom GDDR6 memorije

Benchmark 26.06.2018
Micron je zvanično potvrdio da je počeo sa masovnom proizvodnjom svoje GDDR6 memorije, nudeći kapacitete od 8Gb (1GB) i brzne do 64GB/s (16Gb/s) po paketu. Sa ovom objavom, tri najveća igrača na GDDR DRAM tržištu (Samsung, SK Hynix i Micron) su… »

Na ovom sajtu možete gledati 8500+ predavanja za programere

StartIt 26.06.2018
Dev.Tube je platforma na kojoj se nalaze svi najbolji YouTube snimci za developere, razvrstani po tagovima, kategorijama i ocenama. Dvojica letonskih developera su pokrenuli sajt koji može biti koristan svim programerima koji su se susreli sa problemom… »