Izvor: BBC News arhiva vesti 29.06.2018

Novinari iz Anapolisa ubijeni u "namernom" napadu na dnevni list Kapital Gazet

BBC News 29.06.2018
Vlasti kažu da je napad na novinsku redakciju iz Merilenda jedan od najsmrtonosnijih kad su u pitanju mediji u Americi. Naoružani napadač je pucao u redakciji lokalnih novina u Merilendu, petoro ljudi je ubijeno, a nekoliko drugih povređeno u… »

Gde je sve služenje vojnog roka obavezno

BBC News 29.06.2018
U mnogim zemljama mladi moraju da služe vojsku. U Srbiji se sve češće čuju zahtevi za ponovno uvođenje obaveznog vojnog roka, a i Francuska je najavila korake u tom pravcu. U Francuskoj će svi šesnaestogodišnjaci morati da provedu mesec dana… »

Ed Širan optužen da je plagirao Marvina Geja

BBC News 29.06.2018
Pevak je optužen da je plagirao delove pesme "Let's Get it On" i ako bude proglašen krivim moraće da plati 100 miliona dolara. Pevač Ed Širan opužen je da je ukrao delove pesme Let's Get It On Marvina Geja, a tužitelji traže odštetu od 100… »

Migrantska kriza: EU lideri planiraju zatvorene centre

BBC News 29.06.2018
Osnovani na volonterskoj bazi, ovi centri treba da utvrde koji su "migranti koji nemaju osnov za ostanak, pa će biti vraćeni". Zatvoreni migrantski centri će biti osnovani u državama Evropske unije u kojima će biti obrađeni zahtevi za azil, rezultat… »

Nage umetničke fotografije kraj Zida plača izazvale bes

BBC News 29.06.2018
Belgijska umetnica izazvala je lavinu negativnih kritika zbog nagih fotografija na kojima se vidi i Zid plača. Belgijska umetnica izazvala je bes u Izraelu nakon što je naga pozirala ispred najsvetijeg jevrejskog mesta. Marisa Papen objavila je… »

Fejsbuk i Gugl u „sivoj zoni" kada je privatnost u pitanju, piše u izveštaju

BBC News 29.06.2018
Norveška agencija za zaštitu potrošača kaže u izveštaju da su korisnici „u iluziji" da imaju kontrolu nad privatnošću. Fejsbuk, Gugl i Majkrosoft na „neetički način" odvraćaju odvraćaju korisnike od opcija važnih za zaštitu privatnosti… »

Hitlerov pribor za jelo prodat za 14,000 evra

BBC News 29.06.2018
Dva noža. tri kašike i tri viljuške ukrašeni nacističkim orlom, svastikom i Hitlerovim inicijalima. Pribor za jelo napravljen za nacističkog vođu Adolfa Hitlera za njegov 50. rođendan prodat je na aukciji za oko 14,000 evra. Svečano srebrno… »

Izložba „Razgovori": Kako deca vide sebe, druge i društvo u kome žive

BBC News 29.06.2018
Na izložbi u Beču, Dejan Kaludjerović predstavio je rezultate petogodišnjeg projekta u okviru koga je radio s decom širom sveta. Teško je zamisliti vršnjake iz Srbije, Rusije, Azerbejdžana, Irana, Izraela i Austrije da se sretnu na jednom mestu i… »