Izvor: Beta/Ekonomija arhiva vesti 29.06.2018

Spoljnotrgovinski deficit Srbije porastao skoro upola, na 2,5 milijarde dolara

Beta 29.06.2018
Srbija je za prvih pet meseci ove godine izvezla robu za 7,98 milijardi dolara, što je za 21,7 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštio je danas Republički zavod za statistiku. Za pet ovogodišnjih meseci u Srbiju uvezeno je robe za… »

Velika smanjenja penzija u Grčkoj

Beta 29.06.2018
U Grčkoj krajem ove godine predstoje velika smanjenja penzija na osnovu prošlonedeljnog sporazuma njene vlade s medjunarodnim poveriocima. Iako avgusta zvanično ističe treći i poslednji "memorandum" o finansijskoj pomoći MMF-a i Evropske centralne… »

Investicioni forum Balkana apelovao iz Podgorice da se olakša poslovanje privrednika (VIDEO)

Beta 29.06.2018
Upravni odbor (UO) "Komorskog investicionog foruma zapadnobalkanske šestorke" je danas u Podgoprici ukazao na nedostatak napretka u regionalnim ekonomskim integracijama koji bi doneo opipljivu korist preduzećima. Komorski forum osnovan 2017. godine u… »

Krkobabić: Ravnomerni regionalni razvoj - prvorazredna nacionalna misija (VIDEO)

Beta 29.06.2018
Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić izjavio je danas u Nišu da je ravnomerni regionalni razvoj "prvorazredna nacionalna misija" i dodao da očekuje da će Vlada Srbije "tu bitku dobiti". On je kazao da je novi kvalitet aktuelne Vlade… »

Kina najavila ublažavanje restrikcija stranih investicija u određenim sektorima

Beta 29.06.2018
Kina je najavila ukidanje restrikcija stranih investicija u odredjenim sektorima, što je tumači kao novi potez u cilju otvaranja ove azijske zemlje u trenutku kada se priprema za mogući trgovinski rat sa SAD. Ublažavanje restrikcija će stupiti na… »

Proizvođači automobila u SAD i inostranstvu protiv Trampovih taksi

Beta 29.06.2018
Strani i američki proizvodjači automobila kao i obožavatelji klasičnih vozila kriitikovali su nameru predsednika SAD Donalda Trampa da eventualno uvede takse na uvozne automobile, kamione i auto delove.  Američka Nacionalna asocijacija… »

BIZajf dvobroj posvetio najuspešniji mladim ljudima Srbije

Beta 29.06.2018
 Trideset najuspešnijih mladih koji su se u Srbiji istakli uspehom, idejama i kreativnošću u različitim poslovnim sferama sa liste "30ispod30" BIZLife magazina, predstavljeno je večeras u Kombank dvorani, u Beogradu. Svi oni biće i "zvezde"… »

VOICE: Poljoprivrednici uplašeni jer ih država i stranke 'drže u šaci'

Beta 29.06.2018
Država je shvatila da udruženi i organizovani poljoprivrednici imaju veliku snagu kada nisu pod kontrolom, i počela je da pravi svoja udruženja, izjavio je predsednik udruženja "Paor" Miroslav Grubanov. On je za Vojvodjanski… »

Krkobabić: Raspisan konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za zadruge (VIDEO)

Beta 29.06.2018
Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić pozvao je danas zadrugare sa područja Nišavskog okruga da se prijave na konkurs za dodelu podsticajnih sredstava za razvoj zadruga za koji je ove godine obezbedjeno 825 miliona dinara. Krkobabić… »