Kultura arhiva vesti 29.06.2018

Ovo su uklete zgrade u Beogradu koje seju smrt, ali i mesta širom Srbije koja uteruju strah u kosti! (video)

Pravda 29.06.2018
Gost nove epizode emisije "Forum", koja se realizuje u saradnji portala Pravda i Narodne televizije, bio je Saša Jovanović Jovandeka, član benda Psi. Ono što ovaj bend izdvaja od drugih je činjenica da u svojim pesmama obrađuju urbane legende… »

Otvoren Narodni muzej u Beogradu: Multimedijalni spektakl pred stotinama građana

Pravda 29.06.2018
Nakon 15 godina rekonstrukcije, Narodni muzej u Beogradu sinoć je svečano otvoren, a ovaj važan kulturni događaj pratio je i veliki multimedijalni spektakl na Trgu republike. Nešto posle 21 sat, na fasadi Narodnog muzeja priređena je audio -… »

Zbog najavljenog nevremena program Enter festivala planiran za večeras biće održan u nedelju

Srbija danas 29.06.2018
Zabava odložena! Usled najavljenih loših vremenskih prilika, koncerti koji su planirani za drugi dan Enter festivala biće održani u nedelju, 01. jula, od 18 do 04 h. Festival se nastavlja sutra, 30. juna, kada će nastupati Sassja, Point Blank, Bvana… »

Tarantino snima novi film: Bilo jednom u Holivudu

Dnevnik 29.06.2018
Novi film Kventina Tarantina „Bilo jednom u Holivudu/Once Upon a Time in Hollywood“ u bioskope stiže sledeće godine, a glavni junaci su Leonardo Di Kaprio i Bred Pit. Naravno, kad sarađuju DiKaprio i Tarantino, publika može da očekuje samo još… »

Skoro 1.000 ljudi posetilo Narodni muzej tokom noći

Studio B 29.06.2018
Od sinoćnjeg otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu nešto pre 23.30 časa, pa do sedam časova ujutru, artefakte stalne postavke naše najznačajnije ustanove kulture videlo je skoro 1.000 posetilaca, izkavila je Tanjugu Lidija Ham, viši kustos Narodnog… »

Inna zapalila Beograd! Armija posetilaca oduševljena spektakularnim prvim danom Enter festivala!

Srbija danas 29.06.2018
Redovi oduševljenih fanova! Prvi beogradski festival Enter počeo je sinoć parolom „Oživi Enter“ a redovi uzbuđenih fanova su nestrpljivo čekali da stanu ispred bine i uživaju uz poznate hitove domaćih i stranih izvođača među kojima su Inna… »

"Bajaga i Instruktori" i prvi "steam punk" spot na Balkanu

B92 29.06.2018
Bend "Bajaga i Instruktori" objavio je spot za pesmu "Može da te ubije grom", koji je prvi "steam punk" (Parni pank) spot na Balkanu. Spot je režirao Vuk Protić, a "steam punk" predstavlja posebnu estetiku spotova, koja kombinuje moderan stil sa… »

Pluto je i dalje najmoćniji Bog ove planete

Politika 29.06.2018
Reditelj Nikita Milivojević radi svoju prvu srpsko-grčku predstavu: Aristofanovu komediju „Pluto” („Bogatstvo”) kojom ujedno najavljuje veliku koprodukciju dva nacionalna pozorišta Grčke i Srbije. Godinama sam već imao želju da spojim… »

Optužbe za diskiriminaciju povećavaju broj nominacija za Gremi

B92 29.06.2018
Broj kandidata za nagradu Gremi biće povećan u svim glavnim kategorijama. Ovakv odluku američka Akademija za diskografsku umetnost i nauku (NARAS) donela je nakon što je oštro kritikovana zbog toga što u nominacijama nema dovoljnog broja… »

Nagrada Telekom Srbija najboljem radu novih medija

Mondo 29.06.2018
Nagrada Telekom Srbija za najbolji rad na Odseku za Nove medije FLU-a dodeljena je i ove godine, i to za rad “Nemoj da mi se smeješ“. Na završnoj izložbi studenata Fakulteta likovnih umetnosti (FLU), tradicionalno su dodeljena priznanja za najbolja… »