Kultura arhiva vesti 29.06.2018

Bili Ajdol ipak sutra nastupa na Gitarijadi

Dnevnik 29.06.2018
BEOGRAD: Slavni muzičar Bili Ajdol, koji je zbog upale sinusa otkazao svoje koncerte u Regensburgu i Padovi, ipak će sutra nastupiti u Zaječaru poslednje večeri Gitarijade. Ajdol, poznat kao muzičar koji retko otkazuje koncerte, trebalo je u okviru… »

Spektakularnim nastupom saxona otpočela 52.Gitarijada!

Kurir 29.06.2018
Uprkos lošem vremenu i jakoj kiši koja je padala tokom celog dana, na Kraljevici je sinoć otpočela 52. Zaječarska Gitarijada. Više od 7.000 fanova iz Srbije, regiona, Bugarske i Rumunije došlo je već u ranim jutarnjim časovima u Zaječar… »

Red za Narodni muzej i po pljusku (FOTO)

Danas 29.06.2018
Narodni muzej otvoren je sinoć, a danas i tokom vikenda ulaz je besplatan za sve posetioce. Oni koji nisu prisustvovali svečanom otvaranju, već danas, i po lošem vremenu, krenuli su u obilazak renoviranog Muzeja. Nakon 15 godina renoviranja Narodni… »

Rekordan broj posetilaca: Publika „oživela“ Enter festival!

Kurir 29.06.2018
Prvi beogradski festival Enter počeo je sinoć parolom „Oživi Enter“, a redovi uzbuđenih fanova su nestrpljivo čekali da stanu ispred bine i uživaju uz poznate hitove domaćih i stranih izvođača među kojima su Inna, Seeya, Akcent, Iskaz… »

Uroš Đurić: Nije sve krenulo sa Nemanjićima

Danas 29.06.2018
Slikar povodom otvaranja Narodnog muzeja u Beogradu Kao da sam svih ovih godina bio beskućnik, a sad imam kuću, kaže za Danas slikar Uroš Đurić, rezimirajući prve utiske u vezi sa otvaranjem Narodnog muzeja u Beogradu. Ja sam od svoje 17 godine… »

Crni rekvijem za beli svet

Danas 29.06.2018
U Skupštini grada predstavljen koncept i glavni program 52. Beogradskog internacionalnog teatarskog festivala Ovogodišnji 52. Bitef pod sloganom „Svet bez ljudi“ biće održan od 13. do 22 septembra s deset projekata u glavnom programu i to iz… »

Žrtve su postale heroji našeg vremena

Danas 29.06.2018
Jedan od najuticajnijih španskih i evropskih pisaca Havijer Serkas, govori za Danas Čuveni španski filozof i esejista Hose Ortega i Gaset, koji je pisao za novine, tada to nisu bile kolumne nego eseji, kazao je da su novine danas ono što je nekada bio… »

Bus LI je preminuo pre 45 godina: Uzrok smrti je ostala misterija! A sada je objavljena biografija koja otkriva sve...

Kurir 29.06.2018
Prošlo je 45 godina kada je holivudska zvezda i legenda borilačkih veština Brus Li preminuo s 32 godine, a postoje razne teorije kako je umro. Američki novinar Metju Poli izdao je biografiju koju je nazvao Brus Li. A Life, za koju je intervjuisao… »

Otvoren 43. Festival monodrame i pantomime

Srbija danas 29.06.2018
Mnogobrojnu publiku dočekao je tango dobrodošlice, što je bila najava zanimljivih predstava i pratećeg programa koji očekuju zainteresovane do 1. jula kada se svečano zatvar Festival i dodeljuju nagrade. Međunarodni 43. Festival monodrame i… »

“Dani ruskog filma”: Ratna drama na otvaranju

Večernje novosti 29.06.2018
Posle moskovske premijere, 4. jula u Jugoslovenskoj kinoteci počinje festival "Dani ruskog filma" u Srbiji. Festival će otvoriti delo režisera Pavela Drozdova "Nećemo se pozdraviti" POSLE moskovske premijere, 4. jula u Jugoslovenskoj kinoteci počinje… »