Društvo arhiva vesti 17.07.2018

Danas jaki pljuskovi sa grmljavinom

Vesti online 17.07.2018
U zapadnim, jugozapadnim, centralnim i jugoistočnim krajevima Srbije danas se očekuju lokalno jaki pljuskovi sa grmljavinom i količinom padavina od oko 20 litara po kvadratnom metru za tri sata, saopštio je RHMZ. U Srbiji će sutra biti promenljivo… »

Više od 2 milijarde dinara za sanaciju štete: Vlada Srbije obnavlja područja oštećena u poplavama, a evo šta će se prvo…

Telegraf 17.07.2018
Reč je o opštinama u kojima je urgentno potrebno sprovođenje programa sanacije ili izgradnje novih objekata javne namene. Vlada Srbije opredelila je 400 miliona dinara za lokalne samouprave koje su pretrpele štete u poplavama i nevremenu u maju i junu… »

Vulin: Srpski vojnici među najobučenijima u mirovnim misijama

Blic 17.07.2018
Srpski vojnici koji učestvuju u mirovnim misijama su jako obučeni i kvalitetni i zbog toga međunarodna zajednica računa na Srbiju i želi da radi sa srpskom vojskom, zajednički je stav zamenuka šefa misije UNIFIL u Libanu, Imrana Rize i komandanta… »

Šarčević: Ekskurzije isključivo prema pravilnicima

Radio 021 17.07.2018
Nastavnicima niko ne može zabraniti organizovanje đačkih letovanja i zimovanja, ali isključivo prema pravilnicima koji važe za ekskurzije, izjavio je za "Politiku" ministar prosvete Mladen Šarčević. On je istakao da to nije bio slučaj sa… »

AMSS: Manje gužvi, ali tu je kiša...

B92 17.07.2018
Beograd -- Saobraćaj u Srbiji trenutno je umerenog intenziteta i bez zadržavanja na naplatnim stanicama i frekventnijim putnim pravcima, saopštio jutros AMSS. Međutim, vozačima se savetuje oprez zbog mokrih i klizavih kolovoza. Danas će se od 7 do… »

Srbi naoružani više od Amerikanaca?

B92 17.07.2018
Beograd -- Procenjuje se da u regionu postoji između 3,6 miliona i 6,2 miliona komada malikalibarskog naoružanja. Imajući u vidu da u regionu živi oko 25 miliona ljudi, to znači da svaki četvrti poseduje malokalibarsko naoružanje, kaže direktorka… »

Trivan o deponiji u Kikindi: Nema opasnosti za građane

Radio 021 17.07.2018
Rezultati analize uzoraka uzetih sa kikindske regionalne deponije biće poznati za oko mesec dana, a ministar zaštite životne sredine Goran Trivan tvrdi da je evidentno da opasnosti po stanovnike i širu životnu okolinu nema. Početkom jula… »

Tončev: Nisam ćerku zaposlio "preko veze"

N1 Info 17.07.2018
Nakon nedavno završenog konkursa Ministarstva spoljnih poslova, u radni odnos na određeno vreme od godinu dana primljeno je 10 kandidata, među kojima je i Marija Tončev, ćerka Ivice Tončeva, državnog sekretara u tom ministarstvu. Jedna od… »

Gajović: Država ne spinuje vesti

N1 Info 17.07.2018
Državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja zadužen za medije Aleksandar Gajović izjavio je FoNetu da su lažne vesti deo naše svakodnevice i da nanose veliku štetu medijima, ali smatra da one ne potiču i nisu "spinovane" od države i… »

Marijan Rističević razrešen dužnosti u RFZO

Radio 021 17.07.2018
Vlada Srbije razrešila je Marijana Rističevića dužnosti člana Upravnog odbora Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO). Kako je objavljeno na sajtu Vlade, on je razrešen dužnosti na lični zahtev. Rističević je u Upravnom odboru bio… »