Arhiva » Vesti » Vesti online 10.08.2018

Novi električni auto iz Nemačke

Minhenska startap kompanija Sono Motors ovog leta koristi prednosti jakog bavarskog sunca kako bi sprovela poslednja ispitivanja sistema napajanja za svoj model Sion, električnog vozila koje pogonske baterije puni tokom vožnje putem solarnih ćelija.

Vesti online petak, 10. avgust 2018.  |  b92.net, Vestionline

Iako Nemačka verovatno neće ostvariti cilj od ukupno milion električnih automobila na svojim ulicama do 2020. godine, vlada u Berlinu je u aprilu objavila da je spremna da podrži kompanije koje proizvode baterije za električna vozila, prenosi Rojters.

Kompanija Sono Motors, osnovana 2016. godine, razvija model Sion, koji je u potpunosti električno vozilo sa solarnim ćelijama ugrađenim u karoseriju.

Sion može da se napaja putem solarne energije, kao i preko konvencionalnih strujnih utičnica ili drugih električnih automobila.

Početak njegove proizvodnje planira se u drugoj polovini 2019. godine u Nemačkoj, a kompanija već ima oko 5.000 narudžbi, čiju će prodaju, po ceni od 16.000 evra, početi sledeće godine.

Sion će imati 330 solarnih ćelija pričvršćenih na krov, poklopac motora i bočne strane vozila, a njegov će sistem napajanja obezbeđivati oko 250 km vožnje pre ponovnog punjenja.

Pet najboljih automobila za celu porodicu

Pet najboljih automobila za celu porodicu


Objavljeno na sajtu vesti-online.com »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Povezane vesti

Revolucija! Nemci napravili prvi auto na sunce! (video)

Srbija danas petak, 10. avgust 2018.

Ključne reči

Rojters Nemačka Berlin

©2019 Netmark d.o.o.