Arhiva » Vesti » RTS 13.08.2018

Smrt mladića u Zaprešiću uzburkala Hrvatsku

U Zaprešiću je u nedelju popodne, ispred jednog kafića, iznenada preminuo 21-godišnji mladić, što je izazvalo žestoke reakcije javnosti, jer u ekipi Hitne pomoći koja je došla na lice mesta nije bilo ni lekara, ni defibrilatora.

RTS ponedeljak, 13. avgust 2018.
RTS: Smrt mladića u Zaprešiću uzburkala Hrvatsku

Mladić je, prenose mediji, patio od astme, a u pomoć su mu prvi pritekli slučajni prolaznici.

Posle dolaska Hitne pomoći u kojoj, kako navode, nije bilo lekara, nesrećnog mladića su oživljavali tehničar, sestra i slučajna prolaznica koja je medicinska sestra, ali bezuspešno.

Ovaj slučaj podigao je na noge i lokalnu vlast u Zaprešiću i Ministarstvo zdravlja.

Hitna pomoć je saopštila da nemaju dovoljno timova i da je juče na području Jastrebarskog upravo zbog toga umrla još jedna osoba.

Uz saučešće porodici preminulog mladića, iz Hitne su saopštili da je u vreme primljednog poziva ekipa bila na intervenciji i ukazivala pomoć pijanoj devojci, koja je bila bez svesti.

Danas se postavlja pitanje ko će da odgovara zbog ovakve organizacije Hitne pomoći, zbog koje su istovremeo na dva različita mesta, dve osobe izgubile život, piše portal Indeks.

Gradonačelnik Zaprešića Željko Turk smatra da ne može biti odgovoran za taj slučaj.

Turk je, inače, dugogodišnji je gradonačelnik Zaprešića, član je Predsedništva HDZ-a, predsednik Gradskog, a potpredsednik Županijskog odbora HDZ-a.

Turk je za regionalnu N1 TV rekao da Hitna pomoć nije u nadležnosti Grada, već Županije zagrebačke.


Objavljeno na sajtu rts.rs »


Uvek ažurne informacije, zapratite naš Twitter nalog  

Komentari

Ključne reči

Lokalna vlast Hrvatska

©2019 Netmark d.o.o.